°C
maandag 15 juli 2024

Buitenexpositie #HillegomRondom onthuld

Foto's gemaakt door:

Hillegom – De foto’s van het project #HillegomRondom zijn vanaf nu op de locaties zelf te zien in een buitenexpositie. Op 23 locaties staan mooie borden met een selectie van de gemaakte foto’s. Het eerste bord werd vrijdag onthuld door wethouder Karin Hoekstra en de twee initiatiefnemers Corine Zijerveld en Remco Out.

Bij het project legde negentien Hillegomse fotografen een jaar lang elke week een locatie vast. Dit kwam uiteindelijk neer op 1050 foto’s van 23 locaties. Begin dit jaar hebben ze al een boek uitgegeven, is er foto-expositie geweest en zijn er ansichtkaarten gedrukt door RET bv. Nu sluiten ze het project af met een buitenexpositie op de locaties zelf.

Hulp
Ook bij de buitenexpositie hebben de vrijwilligers veel hulp gekregen. Zo heeft Doereclame geholpen om de ontwerpen af te drukken, De Hillegomse heeft het hout gesponsord en de mannen van de Meerlanden hebben hard gewerkt om de borden op de juiste plekken te krijgen.

Jaar lang
De borden zullen ook echt een jaar rondom blijven staan. Dus er is nog genoeg tijd om alle borden te bekijken. Op de borden staat naast de foto’s ook een stukje over de locatie door de fotograaf zelf geschreven. Verder is ook een QR-code te vinden waarmee je alle foto’s van HillegomRondom kunt zien. De foto’s zijn ook te vinden via www.hillegomonline.nl/hillegomrondom

Verbinding
Bij de borden stoppen veel mensen even om de foto’s te bekijken. Ook hebben een paar fotografen gezien dat mensen door de borden met elkaar in gesprek raakte en sommige fotografen werden zelfs herkent. ‘We hopen dat de borden een bijdrage leveren aan interactie tussen mensen en misschien voor wat meer verbinding met het mooie Hillegom’, laten de initiatiefnemers weten.

Voor nu zit #HillegomRondom 2021 er echt op, maar wethouder Hoekstra denkt dat er vast nog wel wat gaat volgen.

Foto’s: Tonny de Rooij

Aankomende evenementen