°C
dinsdag 16 juli 2024

Bezoek aan Keukenhof

Foto's gemaakt door:

Hillegom – Een prachtige dag was het gisteren voor een bezoek aan de Keukenhof. Getogen met camera’s en verschillende lenzen trokken 8 fotografen van Hillegom Online vroeg op de zondag naar Lisse. Onderweg zagen we op de borden langs de weg al dat het die dag volledig uitverkocht was. Gelukkig lagen onze kaarten bij de kassa netjes op ons te wachten.

Voor de meeste fotografen is de Keukenhof geen onbekend terrein, en van tevoren wisten we dus al welk onderdeel of thema we het liefste op de foto wilden zetten. In twee uur tijd schoten we onze camera vol. Vervolgens kregen we van de redactie de vrijwel onmogelijke taak om de twee beste foto’s te selecteren voor deze reportage.

Foto’s: Bert Bouwman, Annette Damman, Nico Kors, Barry Out, Irma Koch, Tonny de Rooij, Christian Berlemon, Owen O’Neil

De Keukenhof is dit jaar geopend sinds 23 maart. Door de koele start van het voorjaar ligt het er, nu het einde van het seizoen nadert, nog steeds ontzettend mooi bij. Vooral de tulpen staan vol in bloei.

Het park trekt bezoekers uit de hele wereld die hier naar hartelust tussen de tulpen, narcissen en hyacinten kunnen rondwandelen en op de mooiste plekjes hun geliefden in op de foto zetten.

Dat toeristen in de Keukenhof hun ogen uit kijken, zal geen verrassing zijn. Maar dat het ook voor bezoekers met hun roots in de Bollenstreek een leuke dag uit is, is misschien minder bekend. Al voelt het aanzicht van bloemen misschien bekend, in de Keukenhof zie je precies waarom de Bollenstreek zo’n populaire trekpleister is voor vele verschillende culturen. Dat geeft een gevoel van trots op ons eigen cultureel erfgoed. En het is natuurlijk ook ontzettend leuk om naast de bloemen ook de meest uiteenlopende soorten mensen te bekijken.

Ondanks de grote aantallen bezoekers, hangt er een aangename rust in het park. Op de meeste plekken is het goed mogelijk om in je eigen tempo de bloeiende taferelen te bewonderen en te fotograferen. De Keukenhof is dit seizoen nog geopend tot 14 mei.

Tekst: Marjolein van der Wal

Aankomende evenementen