°C
donderdag 25 juli 2024

Adoptie overdracht Molenduintje

Foto's gemaakt door:

Hillegom – Onder zeer grote belangstelling is gisteren de adoptietaak van het Molenduintje overgedragen van de Savioschool naar de Johannesschool. Tijdens de ceremonie werd er gesproken door Peter Koomen van het Oranje Comité Hillegom, Burgemeester Van Erk en mevrouw Channa Walvisch van het herinneringscentrum Westerbork. Ook werden er voordrachten gehouden door de leerlingen van groep 7 en 8 van de Savioschool en Johannesschool.

Op 4 mei wordt de schooljeugd ook bij de herdenking betrokken. Om 19.00 uur is er een herdenkingsbijeenkomst (geen kerkdienst) in de Maartenskerk. Naast diverse toespraken zullen kinderen van de Savioschool en de Johannesschool hun voordracht ten uitvoer brengen. Hierna volgt de stille tocht naar het monument in het Molenduin. Namens de deelnemende scholen zullen leerlingen van beide scholen samen een bloemstuk leggen bij het monument.

Op de website van het “Nationaal Comité 4 en 5 mei” is een internetactiviteit toegevoegd, die kinderen op speelse manier de betekenis van oorlogsmonumenten aanbiedt. Het adres is www.4en5mei.nl. Hier kunnen kinderen o.a. kennismaken met de vele monumenten die Nederland rijk is (ook die van Hillegom). Het is een zinvolle aanvulling op de activiteiten op school in het kader van 4 en 5 mei en het adoptieplan.

Foto’s: Bert Bouwman

Aankomende evenementen