°C
woensdag 17 juli 2024
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Open Monumentendag

14 september @ 08:00 - 17:00

Tijdens open monumentendag zijn er diverse gebouwen in Hillegom geopend. 

’t Hof

t Hof is open voor het publiek. Om 10.30 uur en om 11.30 uur houdt Aad Otte lezingen over immaterieel erfgoed: de geschiedenis van de tradities rondom de najaarsfeesten. Ook verzorgt Stichting Vrienden van Oud Hillegom
rondleidingen door ’t Hof.

Locatie: ’t Hof van Hillegom, Hoofdstraat 115

Stichting Vrienden van Oud Hillegom

Om 10.00 uur vindt de openstelling van de tentoonstelling “De Hillegomse bloembollencultuur” plaats. Van 10.00-16.00 uur is Kwekerij Veelzorg open voor het publiek met o.a. een boekenverkoop.

Locatie: Kwekerij Veelzorg

de Maartenskerk

De monumentale Maartenskerk is tijdens het Open Monumentenweekend open. De kerk dateert uit de dertiende eeuw. Het eerste document waarin de kerk van Hillegom wordt genoemd is een akte uit 1248. Het oudste deel van het huidige gebouw is de stenen voet van de toren. Er is veel historie aan de kerk verbonden. Vrijwilligers staan klaar om de belangstellenden daarover te vertellen.

St. Jozef en St.Martinuskerk

Op deze dag laten vrijwilligers in de St.Jozef en St. Martinuskerk iets van hun hobby zien. Soms is deze vorm van handvaardigheid al generaties lang door gegeven. Open Monumentendag is dit jaar een dag waarbij de aandacht ligt op doorgeven van deze kennis. In de Kerk is o.a. iets te zien en te horen over het kalligraferen, icoon schilderen, borduren, weven en quilten.

Gegevens

Datum:
14 september
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie: