°C
dinsdag 23 juli 2024

Internationaal tennistoernooi in Hillegom    

Foto: flowerbulbtournament.nl

Hillegom – Van 14 tot en met 21 juli is de Hillegomse Tennis Club (HTC) opnieuw het epicentrum van jeugdtennis! Dan viert de club de 21e editie van het internationale jeugd tennistoernooi ITF Flower Bulb Tournament. Daarmee heeft dit internationale toernooi in Hillegom inmiddels een vaste waarde in de tenniskalender en in de Bollenstreek.

Behoefte aan internationaal toernooi

Het idee voor het toernooi ontstond ruim twee decennia geleden. Toen besloten Nico Tromp en Wim van Eeden dat Hillegom een internationaal jeugd tennistoernooi nodig had. Eerst deden ze inspiratie op bij andere verenigingen. Vervolgens organiseerden ze de eerste editie, met behulp van een enthousiaste groep vrijwilligers. Ook het tennispark werd opgeknapt, en met steun van de KNLTB zag het ITF Flower Bulb Tournament het levenslicht. Natuurlijk is de naam een eerbetoon aan de beroemde Bollenstreek.

Team van jonge vrijwilligers

Wim van Eeden blijft een belangrijke rol spelen in de organisatie. Maar sinds twee jaar werkt hij samen met Romy Blokker. Samen met haar team van jonge vrijwilligers staat zij klaar om van deze editie weer een groot succes te maken. Bijvoorbeeld met de kidsday op woensdag. Ook heeft het toernooi een poffertjeskraam en kunnen spelers, coaches en bezoekers meedoen aan leuke quizvragen. Daarmee zijn mooie prijzen te winnen.

Talent van de toekomst

Tennisliefhebbers en geïnteresseerden zijn van harte welkom om het talent van de toekomst te komen bewonderen bij de Hillegomse Tennis Club. Hier zie je misschien wel de volgende Alex de Minaur. Dit talent nam in 2014 namelijk deel aan dit toernooi. Vervolgens bereikte hij dit jaar de finale van ABN Amro toernooi in Ahoy en stond in de kwartfinale van Roland Garros tegen Alexander Zverev. Dit toernooi is dus zeker de moeite waard. Kom langs en geniet van een week vol top tennis, plezier en gezelligheid! Voor meer informatie en foto’s van vorige edities kun je terecht op www.flowerbulbtournament.nl en Flower Bulb ITF Juniors 2018 – Hillegom Online

Aankomende evenementen

Lees ook: