Nieuws

Hillegom, Lisse en Teylingen werken samen voor toekomstbestendig bouwen

Hillegom – Op donderdag 11 april tekenden Marjon Verkleij van Hoogheemraadschap Rijnland en de wethouders van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen de Strategische Samenwerkingsagenda 2024-2027. Hiermee spreken Rijnland en de gemeenten de ambitie uit om onder andere de uitdagingen van het veranderende klimaat samen aan te gaan.

Door de goede onderlinge contacten kunnen Rijnland en de gemeenten snel inspelen op vraagstukken die spelen op het gebied van woningbouw, droge en natte periodes, waterkwaliteit, bollenteelt en biodiversiteit.

De eerste resultaten van de gezamenlijke inspanning van Rijnland en gemeenten zijn al zichtbaar. Zo werken de gemeenten en Hoogheemraadschap al samen bij het project Tuindorp (Hillegom), Geestwater (Lisse) en Nieuw Boekhorst (Teylingen). Hierbij worden de wijken al klimaatrobuust ingericht, met als doel de uitdagingen nu aan te pakken en niet neer te leggen bij de volgende generatie.

Hoogheemraad Marjon Verkleij is positief over de samenwerking: “Door gezamenlijk, toekomstgericht het watervraagstuk onder ogen te zien, zorgen we voor droge voeten en schoon water en meer biodiversiteit in de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. Dat draagt bij aan een prettige leefomgeving en een positieve uitstraling van de gemeenten. Een win-winsituatie!”

Blijf op de hoogte

Elke week het laatste nieuws in jouw mailbox

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Back to top button

Adblocker gevonden

Beste gebruiker, Door het gebruik van een Adblocker kan de site mogelijk minder goed werken. Deactiveer het om van alle functionaliteiten gebruikt te kunnen maken.