°C
dinsdag 16 juli 2024

Sinterklaas Nieuws 2023

Dit jaar komt Sinterklaas op zaterdag 18 november om 10.30 uur de Hillegomse haven binnenvaren. Vanaf 10.00 uur is het al heel gezellig met liedjes en leuke interviews. Na de aankomst gaat Sinterklaas samen met zijn pieten in een bonte optocht door het centrum van Hillegom. De optocht maakt een tussenstop bij het gemeentehuis waar Sinterklaas wordt verwelkomd door de burgemeester en de sleutel overhandigd wordt. De optocht eindigt op het Henri Dunantplein waar er een super leuke pietendisco is!

Sint-Festival
Van 13.30 tot 15.30 uur is het Sint-festival in het Fioretti College Hillegom. Hier zijn leuke spelletjes en een echte pietendisco. Ook kan je op de foto met Sinterklaas. De foto’s worden gemaakt door fotografen van Hillegom Online en de foto’s worden gratis afgedrukt door Foto de Geus. Dit jaar is er geen lange saaie rij, maar ga je van spel naar spel en uiteindelijk met Sinterklaas op foto. Beide ingangen zijn geopend, maar alleen aan de achterkant is een lift.

Glutenvrije pepernoten
Ook dit jaar zijn er weer pieten met glutenvrije pepernoten! Deze pieten zijn te herkennen aan hun koksmutsen en schorten. Ze rijden in de optocht mee in de cabrio en zullen dan een langere tijd staan bij de pomp.

Kleurwedstrijd
Ook kunnen de kleurplaten bij Sinterklaas worden ingeleverd. Daar zijn ook geweldige prijzen mee te winnen. De kleurplaten zijn op scholen en in winkels te vinden, maar ook te downloaden via de link hier aan de zijkant.

Aflevering 5

Aflevering 4

Aflevering 3

Aflevering 2

Aflevering 1

Aankomende evenementen

Lees ook: