°C
maandag 15 juli 2024

Hillegomse journalisten presenteerden vierde magazine Hotel Flora

Hillegom – Tijdens een drukbezochte talkshow in Villa Flora presenteerde het Rien van Nunen Genootschap de vierde aflevering van haar magazine Hotel Flora. Opnieuw een bundel vol verhalen en gedichten over Hillegom en Hillegommers. Frénk van der Linden en Frenk der Nederlanden interviewden de Hillegomse trompettist/DJ Jeffrey Parmentier en doken daarna in het thema Hillegomse horeca van vroeger en nu. John Schoorl sprak over het café Ceres van zijn familie en vanuit de zaal kwamen veel reacties over favoriete Hillegomse uitgaansgelegenheden.

Hillegomse horeca
Nick de Mon van Villa Flora en Boy Hardeman van café De Kleine Beurs vertelden hoe het hen lukt om een succesvol café en restaurant te runnen. De band De Filistijnen zorgde voor muzikale intermezzo’s en bracht een zelfgemaakt lied over het Nutsgebouw ten gehore. Tot slot verzorgde Paul de Vlieger een quiz met vragen over Hillegom, waarbij het publiek streed om een exemplaar van Hotel Flora of een boeket gladiolen. Aan het eind van de bijeenkomst werd het eerste exemplaar van het magazine gepresenteerd. Het Rien van Nunen Genootschap droeg dit op aan Nick en Renate de Mon, die tien jaar geleden Hotel Flora overnamen van de familie Van Dril. Zij hebben het bedrijf nieuw leven ingeblazen, zodat Flora voor Hillegom behouden is gebleven. De Hillegomse wethouder Maarten Dijkshoorn overhandigde hen het eerste exemplaar.

Verhalen over Hillegom
Het Rien van Nunen Genootschap bestaat uit een groot aantal journalisten en schrijvers die in Hillegom zijn opgegroeid of er nu wonen. Het in 2010 opgerichte genootschap is vernoemd naar de Hillegomse acteur, die in de jaren ’60 van de vorige eeuw de burgemeester van Swiebertje speelde. Hotel Flora is het literair-journalistieke magazine van het genootschap, dat inmiddels 23 leden telt.

Hotel Flora 4
Aan Hotel Flora 4 werkten 16 leden van het Rien van Nunen Genootschap en een gastauteur mee. De redactie was in handen van Frenk der Nederlanden, Peter Voskuil en Marca Bultink. Het tijdschrift is te koop voor € 14,95 bij The ReadShop in Hillegom en bij Boekhandel Grimbergen in Lisse.

Aankomende evenementen

Lees ook: