°C
zaterdag 13 juli 2024

Gezamenlijke isolatie-actie in Oranjebuurt

Buurtbewoners van de Oranjebuurt in Hillegom kwamen woensdagavond 4 oktober bij elkaar om mee te doen aan een gezamenlijke isolatie-actie. Samen inkopen is makkelijker en ook nog goedkoper. De actie wordt georganiseerd door een actief buurteam dat een aantal bedrijven heeft gevonden dat onder andere HR++ glas en vloerisolatie wil aanbieden aan de buurt. De gemeente Hillegom ondersteunt de actie via Stichting Buurkracht die het buurteam helpt met de organisatie en de communicatie. 

Goed isoleren is belangrijk

Tijdens de informatieavond werd uitgelegd wat het belang is van goed isoleren en hoe het zit met de verschillende soorten isolatie. “Veel bewoners weten bijvoorbeeld niet dat glas maar 20 tot 30 jaar meegaat en dan vergelijkbaar is met enkelglas”, aldus Sebastiaan Boucher van het buurteam in de Oranjebuurt. “Ik ben heel blij met deze goede start. We hebben inmiddels 12 inschrijvingen binnen en er waren zelfs mensen uit een andere wijk. We gaan nog verder actievoeren deze maand.” Bewoners die ook mee willen doen aan de actie kunnen zich tot 31 oktober melden via oranjebuurt.buurkracht-online.nl. Het enthousiaste buurteam wil na deze isolatie-actie doorgaan. Ze hebben ook plannen om gezamenlijk de buurt te vergroenen.

Wethouder Karin Hoekstra is heel blij met het succes van het buurteam: “Ik ben enorm trots op deze Hillegommers die er zoveel tijd in steken om hun buren te helpen. Zo helpen inwoners elkaar om de energierekening omlaag te krijgen en Hillegom energieneutraal te maken. Hoe mooi zou het zijn als straks iedere wijk zo’n buurteam heeft. Je huis isoleren is een lastige klus en het is veel leuker om het samen te doen. We willen dit graag stimuleren. Binnenkort komt er tweede buurteam in een andere wijk.”

Aanmelden buurteam

De gemeente roept inwoners op zich te melden als zij een buurteam voor verduurzaming willen starten. Dat kan via energie@hltsamen.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: