°C
dinsdag 16 juli 2024

Eerste steen laatste fase Vossepolder gelegd

Hillegom – De nieuwe, duurzame wijk Vossepolder in Hillegom is bijna af. Op 11 oktober werd de eerste steen gelegd van de laatste fase. Met het leggen van deze steen gaven BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, de gemeente Hillegom en bouwer Horsman & Co de start van de bouw een officieel en feestelijk tintje. De appartementen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen worden naar verwachting eind 2024 opgeleverd.

Wethouder Anne de Jong is net zo enthousiast: “Vossepolder is een grote nieuwe wijk in Hillegom. Gisteren hebben we een start gemaakt met de laatste deelfase. Zodra de woningen afgebouwd zijn leggen we als gemeente nog een speeltuin aan. Daarna is de wijk Vossepolder helemaal af. Als wethouder Wonen ben ik bijzonder trots op deze prachtige duurzame wijk waar ongetwijfeld veel mensen met plezier wonen”.
 
Over Vossepolder en het woningaanbod
Vossepolder ligt langs de Ringvaart in Hillegom. De nieuwe, groene woonwijk heeft een dorps en kleinschalig karakter. Duurzaam omgaan met de natuur speelt een belangrijke rol in zowel de buurt als de woningen zelf. In Vossepolder fase 2 komen 47 energiezuinige woningen. Britta van Egmond van Van Egmond Architecten heeft de 18 appartementen, 14 ruime twee-onder-een-kapwoningen, 10 geschakelde watervilla’s en 5 vrijstaande villa’s ontworpen. Van der Plas licht toe: “Van Egmond uit Noordwijk is een goed en gedreven architectenbureau. Britta is bevlogen en weet elke keer weer een persoonlijke touch aan de woningen en de locatie te geven.”
 
Er zijn nog enkele appartementen en geschakelde watervilla’s te koop. De watervilla’s zijn grote 6 kamer woningen met een prachtig spitsboogdak wat direct in het oog springt bij het inrijden van de wijk. Elk huis heeft een eigen parkeerplaats, een diepe voortuin en een achtertuin aan het water, waardoor het gezellig thuis komen is. Wie hier woont, vindt altijd een plek in de zon of in de schaduw. Het actuele aanbod is te vinden op de website www.nieuwbouw-vossepolder.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: