°C
maandag 15 juli 2024

Startbijeenkomst Duurzaamheidskring Hotels & restaurants Duin- en Bollenstreek

Foto: Yvonne Körver

Hillegom – Gemeenten zetten samen verduurzaming op de kaart. Donderdagochtend 5 oktober was er een regionale startbijeenkomst onder begeleiding van de Green Leisure Group. 15 hotels en restaurants uit de gemeentes Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk gaan samen aan de slag met (verdere) verduurzaming van hun organisatie.

De Duurzaamheidskring Hotels en Restaurants is een voorbeeld van een lokaal initiatief op sectorniveau Leisure. De kracht van dit traject zit hem in de collectieve aanpak en kunnen ondernemers van elkaar leren. Tijdens deze startbijeenkomst van het project stonden het bespreken van duurzame trends, ontwikkelingen en wetgeving op het programma. Na de toelichting over de inhoud van het project deelden de deelnemende hotels & restaurants hun duurzame ervaringen en uitdagingen. De komende maanden gaan ze dan samen én individueel aan de slag met verdere verduurzaming. Ook is er op deze dag officieel een intentieverklaring getekend door de deelnemers van het traject.

Nulmeting Circulariteit en Duurzaamheid
Het traject start met een nulmeting waarbij een adviseur van Green Leisure Group de deelnemer bezoekt op locatie en de duurzame kansen in kaart brengt. Deze duurzame kansen worden verwerkt in een rapport vol met praktische adviezen. Het rapport wordt met de deelnemers besproken en samen wordt een Plan van Aanpak opgesteld. De deelnemers geven zelf aan met welke maatregelen ze direct aan de slag willen. Thema’s die worden besproken zijn energietransitie, waterbesparing, verduurzamen van mobiliteit, biodiversiteit, circulariteit, sociaal ondernemerschap, duurzaam inkopen, borging en communicatie. Allemaal zaken waar de gemeenten zich samen sterk voor maken in deze tijd.

Wethouders: Theo Alkemade, Riet Austie en Heleen Hooij.

Deelnemers
De deelnemende organisaties aan dit traject zijn Hotel De Baak Seaside, Stayokay Noordwijk, NH Leeuwenhorst, Grand Hotel Huis ter Duin, Hotel Villa Flora, De Vier Seizoenen, Two Brothers Hotel Noordwijk, Nederzandt en Landgoed en Golfbaan Tespelduyn, Boutique Suites Lisse b.v., Watertoren Bollenstreek, Hotel Hogerhuys, Hotel Heeren van Noortwyck en Breakers Beach House.

Aankomende evenementen

Lees ook: