°C
woensdag 17 juli 2024

Start Werkcafé Duin- en Bollenstreek

Hillegom – Op donderdag 14 september gaat in Voorhout één van de vier Werkcafé’s regio Holland Rijnland van start! Het Werkcafé is bedoeld voor mensen die nu geen werk hebben maar wel graag aan de slag willen, starters die het lastig vinden de juiste baan te vinden en mensen die hun baan dreigen te verliezen of op zoek zijn naar baan die beter bij hen past.

Zonder afspraak
Het Werkcafé is dé plek waar inwoners zonder afspraak binnen kunnen lopen met al hun vragen over het vinden van werk of omscholing. Er wordt hulp geboden die de kans op werk vergroot. Zoals sollicitatietrainingen, beroepsinteressetesten en loopbaangesprekken. Daarnaast is er een vacature-overzicht, mogelijkheden om een opleiding te volgen naar kansrijke beroepen of een vak te leren in de praktijk. Het is vrijblijvend en kosteloos. Het Werkcafé in Voorhout is om de week (op oneven weken) geopend van 9.30 tot 11.30 uur in het bestuurscentrum op het Raadhuisplein 1 in Voorhout.

Tekort op arbeidsmarkt
Het Werkcafé is in andere regio’s al succesvol gebleken. In de regio Midden-Holland, omgeving Gouda, zijn dit jaar al 297 mensen geholpen. ‘‘De tekorten op de arbeidsmarkt zijn groot. Het Werkcafé kan dit tekort helpen verminderen. Daarnaast zorgt de intensieve samenwerking met arbeidsmarktpartners ervoor dat de kans om mensen te bereiken die ondersteuning nodig hebben maar nu niet in beeld zijn en/of geen uitkering ontvangen groter wordt”, aldus Jan van Rijn wethouder in Hillegom.

Partners
Het Werkcafé is een initiatief van het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT), het LeerWerkLoket en het Werkgeversservicepunt Holland Rijnland (WSP HR). Dit zijn samenwerkingsverbanden waarin de arbeidsmarktpartners van alle 12 gemeenten in Holland Rijnland, UWV, vakbonden, DZB Leiden, Provalu, Rijnvicus, onderwijs, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en werkgeversorganisaties vertegenwoordigd zijn. De komende maanden worden ook in andere regio’s van Holland Rijnland Werkcafés opgestart. Kijk op www.werkcafehollandrijnland.nl voor meer informatie.

Aankomende evenementen

Lees ook: