°C
donderdag 25 juli 2024

Duin en Bollen Vierdaagse steunt Adamas

Hillegom – Dit jaar vindt voor de tweede keer de Duin en Bollen Vierdaagse plaats. Het evenement start op 12 oktober in Hillegom, de dag erna is Lisse startplaats en op dag drie en vier beginnen de deelnemers hun tocht van in Noordwijk.

Adamas, centrum voor leven met en na kanker is dit jaar het goede doel van de Duin en Bollen Vierdaagse. Tjeerd Scheffer, directeur van het wandelevenement, en Reshma Waasdorp (stichting Adamas) leggen uit waarom beide organisaties zo goed bij elkaar passen. “Onze kernwaarden sluiten op elkaar aan.”

Reshma Waasdorp, coördinator marketing & fondsenwerving bij Adamas legt uit hoe de ziekte kanker en wandelen bij elkaar kunnen komen. “Eén van de pijlers bij Adamas is bewegen. Een half uurtje wandelen kan al zoveel verschil maken in hoe je je voelt.” Tjeerd Scheffer is het hier mee eens. De organisator van de Duin en Bollen Vierdaagse weet wat bewegen met een mens kan doen. “Het is de remedie tegen heel veel dingen”, zegt hij. “Als je gaat hardlopen, of wandelen, kun je problemen oplossen. Je gaat automatisch relativeren.”

Scheffers vindt het vanzelfsprekend dat het evenement is gekoppeld aan een goed doel. Dit jaar is dat Adamas geworden. Het eerste contact tussen beide partijen voelde direct goed, zeggen Waasdorp en Scheffer. “We zijn een mooie match”, stelt eerstgenoemde. “De rol van Adamas past hartstikke goed bij de vierdaagse. Omgaan met kanker hoef je niet alleen te doen. Binnen Adamas organiseren we diverse sportieve activiteiten, zoals wandelen in het Keukenhofbos.

Scheffer vult aan: “Onze kernwaarden sluiten op elkaar aan: ‘gezond’ en ‘energiek’. Als je die afpelt kom je uit bij preventie. Voorkomen is beter dan genezen Het zou mooi zijn als we de inwoners van de Bollenstreek massaal aan het bewegen krijgen. Ons advies: ga wandelen, want dat is goed voor je!”

Aankomende evenementen

Lees ook: