°C
dinsdag 23 juli 2024

Opening Rondje Hillegom

Hillegom – Op zaterdag 30 september is het zover: de feestelijke opening van Rondje Hillegom. Dit initiatief verbindt acht parken in Hillegom met elkaar door middel van vier wandelroutes. De opening wordt gevierd in aanwezigheid van Wethouder Jan van Rijn. Voormalig profvoetballers Sonny Silooy en Simon Tahamata zullen de ochtend aftrappen met een potje OldStars walking football bij S.V. Hillegom.

Rondje Hillegom
Rondje Hillegom presenteert vier wandelroutes met lengtes variërend van 3 tot 10 kilometer. Dankzij duidelijke pijlen op de stoep zijn de routes gemakkelijk te volgen. Langs de route zijn onder andere een schaaktafel en beweegtoestellen te vinden om balans, kracht en uithoudingsvermogen te trainen. Zo kan iedereen gedurende het hele jaar actief werken aan lichaam én geest.

Voor iedereen een Rondje
Rondje Hillegom biedt de mogelijkheid om evenementen te organiseren voor alle leeftijden, van jong tot oud. Gedurende het jaar zullen er in samenwerking met lokale organisaties en partijen diverse activiteiten en programma’s plaatsvinden langs de route. In het programma van de opening op 30 september ligt de focus op ouderensport. Binnen het programma worden activiteiten aangeboden die specifiek gericht zijn op senioren. Iedereen is welkom om deel te nemen aan de wandeling en activiteiten.

Programma
Het evenement begint om 10:00 uur bij de voetbalvereniging S.V. Hillegom. Na de officiële opening staan er verschillende sportieve activiteiten gepland op de sportvelden, gevolgd door een gezamenlijke wandeling langs het Van Nispenpark en het Julianapark. Tijdens de wandeling worden deelnemers uitgenodigd om deel te nemen aan diverse activiteiten in de parken. De ochtend wordt afgesloten om 12:00 uur bij S.V. Hillegom. Het volledige programma is te vinden op www.rondjehillegom.nl.

Samenwerking voor een gezonde gemeenschap
Rondje Hillegom is tot stand gekomen in samenwerking met partners van Healthy Hillegom, Zorg en Zekerheid, Provincie Zuid-Holland, betrokken inwoners en Gemeente Hillegom. De opening vindt plaats in de Week van de Ontmoeting. Een week waarin ontmoeting en meedoen centraal staat. Healthy Hillegom nodigt iedereen uit om te bewegen én elkaar te ontmoeten. Met wie loop jij je eerste rondje?

Aankomende evenementen

Lees ook: