°C
donderdag 25 juli 2024

Hillezon van start met project IKC Vossepark

Hillegom – De voorbereiding heeft enige tijd gekost, maar nu is het zover. Op 1 november a.s. gaat Energie Coöperatie Hillezon van start met zijn eerste project: IKC Vossepark. Naast de al aanwezige 180 panelen van het IKC zelf gaat Hillezon een installatie van 108 panelen neerleggen op het dak van dit schoolgebouw. Dit in nauwe samenwerking met Sophia Scholen (eigenaar van het schoolgebouw) en de gemeente Hillegom. Qua omvang een bescheiden project, maar in meerdere opzichten een mooie start voor Hillezon.

Bestuursvoorzitter Robbert Janssen: “Als nieuwe energie coöperatie hebben we met de voorbereiding van dit project veel ervaring opgedaan. Daarmee kunnen we ons voordeel doen bij volgende projecten, waarover wij inmiddels al in gesprek zijn met enkele partijen. Daarnaast is het mooi dat het dak van het IKC Vossepark nu helemaal wordt benut, nadat eerder was besloten om voor de school zelf slechts een beperkt aantal zonnepanelen te installeren. Met onze toevoeging kunnen wij stroom opwekken voor ca. 11 huishoudens.

Bestuurslid Ehran Ester vult aan: ”Als lokale energie coöperatie geven we uiteraard invulling aan de coöperatieve gedachte en richten we ons daarbij op Hillegom. Dat betekent dat we inwoners van Hillegom uitnodigen om financieel deel te nemen in dit project en in onze volgende projecten. Op deze manier kunnen we met elkaar bijdragen aan de verduurzaming van ons dorp.”

Op donderdag 14 en dinsdag 26 september houdt Hillezon informatieavonden over dit project in het schoolgebouw van IKC Vossepark, Weerlaan 22. Inwoners van Hillegom en omstreken die geïnteresseerd zijn in deelname zijn van harte welkom. Aanvang van beide avonden is 20:00 uur. Voor meer informatie: https://www.hillezon.nl/

Aankomende evenementen

Lees ook: