°C
dinsdag 23 juli 2024

Dahlia Mozaïeken Weekend groot succes

Hillegom – Het zal weinigen afgelopen weekend ontgaan zijn; er stonden maar liefst 93 verschillende dahlia mozaïeken in de Bollenstreek opgesteld. Op donderdag 7 en vrijdag 8 september zijn vele honderden vrijwilligers druk bezig geweest om de vele 10-duizenden dahliabloemen heel precies op een mozaïek te steken. Vanaf vrijdagavond waren de meeste mozaïeken te bewonderen in de streek.

Dat veel mensen ze zijn gaan bekijken is wel duidelijk. De diverse fiets- en wandelroutes die op de website stonden, zijn vele duizenden keren bekeken. Daarnaast stopten veel mensen spontaan bij een mozaïek om het kunstwerk vast te leggen middels een foto. Bij de dahliashowtuin bij Kasteel Keukenhof was zelfs een praalwagen van het voorjaars bloemencorso opnieuw te bekijken; maar nu gestoken met dahlia’s.

Ondanks het warme en mooie weer bleven veel mozaïeken erg mooi en had de jury op zaterdagochtend een moeilijke taak om alle mozaïeken kritisch te bekijken en scores toe te kennen voor de totale indruk, de originaliteit, het kleurgebruik en de afwerking.

Uiteindelijk was de jury er zaterdag rond 15.00uur uit en dat was maar net op tijd voor de prijsuitreiking om 16.00 uur bij de “Oude Pomp” te Hillegom. Veel deelnemers waren hier naartoe gekomen voor de prijsuitreiking. Onder het genot van een drankje kwamen alle mozaïeken al voorbij op een groot beeldscherm. Na een praatje en dankwoord van voorzitter Ton van Eijk, reikte Burgemeester van Erk van de gemeente Hillegom de prijzen uit. Bekijk hier onze fotoreportage van de prijsuitreiking.

De prijzen waren verdeeld over de gemeente Hillegom (52 deelnemers), de gemeente Lisse (22 deelnemers) en de gemeenten De Zilk, Noordwijkerhout & Teylingen (19 deelnemers) Alle winnaars van het Dahlia Mozaïeken Bollenstreek 2023 weekend:

De Zilk/Noordwijkerhout/Teylingen

  1. Have Fun Events, Voorhout
  2. Familie Kuiper, Warmond
  3. Como & Co, Noordwijkerhout

Lisse:

  1. Stichting Bescal
  2. Intratuin Lisse
  3. Bril Jan ’t

Hillegom:

  1. Bloembinderij van der Post
  2. Hulsebosch Bij de Hertjes
  3. Familie Hogervorst

De winnaar van de wisselbeker werd Have Fun Events uit Voorhout, die de meeste punten wist te ontvangen. De mozaïeken zijn inmiddels weer opgeruimd; maar de organisatie gaat aan de slag om dit evenement in 2024 nog groter en beter te maken. Op www.dahliamozaieken.nl is al een inschrijfformulier voor het weekend van 6 tot en met 8 september 2024 te vinden.

Aankomende evenementen

Lees ook: