°C
woensdag 17 juli 2024

Preventiemiddag voor ouderen in de wijk

Hillegom – Op woensdag 6 september van 14:00 uur tot 15:30 uur organiseert de zorgorganisatie HOZO samen met de Politie Hillegom een belangrijke preventiemiddag in Bloemswaard voor ouderen in de wijk. We vinden het belangrijk om u bewust te maken van preventieve maatregelen, met name met betrekking tot oplichting en andere veiligheidskwesties. Daarom hebben we de wijkagenten uitgenodigd om een presentatie te geven over dit onderwerp

Een voorbeeld is een crimineel die zich voordoet als verpleger om toegang te krijgen tot huizen om waardevolle spullen te stelen. Deze persoon kan zich voordoen als een zorgverlener om het vertrouwen van ouderen te winnen en zo toegang te krijgen tot hun woning. Het is belangrijk om alert te zijn en altijd de identiteit van zorgverleners te controleren voordat u ze binnenlaat.

Tijdens de presentatie zullen de wijkagenten waardevolle tips en adviezen delen over hoe je jezelf kunt beschermen tegen deze vormen van misleiding en hoe je verdachte situaties kunt herkennen. Ze zullen ook ingaan op de rol van de buurt en hoe we samen kunnen werken om de veiligheid te vergroten.

De preventiemiddag is een goede gelegenheid om meer te leren over preventie en om je vragen te stellen aan de wijkagenten. Daarnaast is het ook een kans om andere buurtbewoners te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. We nodigen jullie allemaal van harte uit om deel te nemen aan deze preventiemiddag onder het genot van een hapje en een drankje. Samen kunnen we ervoor zorgen dat Hillegom een veilige en prettige plek blijft om te wonen.

Datum: woensdag 6 september
Tijd: 14:00 uur tot 15:30 uur
Locatie: Bloemswaard, Garbialaan 3, 2182 LA Hillegom

Aankomende evenementen

Lees ook: