°C
donderdag 25 juli 2024

Feestelijke startavond ALPHA bij Pierre

Hillegom – Open Hof Hillegom organiseert dit seizoen Alpha bij Pierre in Hillegom. Alpha is een reeks avonden waarop je met anderen in gesprek gaat over de zin van het leven, geloof en het vinden van rust. ‘Ik vind het elke keer zo waardevol om nieuwe mensen te ontmoeten en van elkaars perspectieven te leren!’ vertelt voorganger van Open Hof Steven Parmentier

‘Iedereen is welkom. We willen met Alpha een plek bieden waar je eens stil kan staan bij vragen van het leven. In de dagelijkse drukte kom je daar vaak niet echt aan toe.’ Steven vertelt verder: ‘Ik heb zelf gemerkt dat de gesprekken me telkens weer aan het denken zetten. Maar ook dat het ontzettend gezellig is om met een divers gezelschap op te trekken.’

Elke avond begint om 19:00 met hapjes en drankjes. Daarna vertelt een van de organisatoren iets over het thema van de avond. Vervolgens ga je in groepjes over dat thema in gesprek. ‘De gouden regel bij Alpha is: ‘Ieders perspectief doet ertoe’, vertelt Steven. De thema’s van de avonden zijn gerelateerd aan het christelijk geloof, zo komt bijvoorbeeld een thema als ‘Wie is Jezus?’ langs.

‘Naast mooie gesprekken hebben we vaak ook gewoon een heleboel lol met elkaar. Laatst hadden we een soort reünietje georganiseerd met de groep van een vorige Alpha en het voelde alsof we al jaren vrienden waren. Juist omdat je met elkaar lacht maar ook échte gesprekken voert, leer je elkaar best goed kennen.’

Op donderdagavond 14 september start de nieuwe Alpha bij Chocolaterie Pierre in Hillegom. Je kunt vrijblijvend langskomen op die eerste avond om te kijken of het wat voor jou is. Meld je daar voor aan via openhofhillegom.nl/alpha.

Aankomende evenementen

Lees ook: