°C
zondag 14 juli 2024

BuurtKracht breidt uit

Hillegom – Welzijnskompas is met BuurtKracht geselecteerd om mee te doen aan het tweejarig programma Sterke Buurtverbinders van het Oranje Fonds. Buurtwerker Carlijn: ‘We zijn superblij dat ons initiatief is uitgekozen als één van de 18 landelijke projecten voor het Sterke Buurtverbinders programma! We geloven heel erg in de kracht van BuurtKracht. Door de steun van het Oranje Fonds kunnen we BuurtKracht verder uitbouwen. We gaan straat- en buurtverbinders een mooie training aanbieden. Een training waarin talenten in de buurt en het samen doen centraal staan. Waarin we gaan bruisen, brouwen en bouwen aan een buurt waarin iedereen er toe doet en waarin niemand er alleen voor staat.’

BuurtKracht
BuurtKracht staat voor omzien naar elkaar in je buurt, in je eigen straat. Inmiddels doen er al 40 straten in Hillegom en Lisse mee met BuurtKracht. In deze straten zijn er één of meerdere straatverbinders actief. Zij beheren het Potje BuurtKracht met daarin een bedrag voor lief & leed attenties bij bijvoorbeeld ziekte, om een nieuwe buur te verwelkomen, om iemand een hart onder de riem te steken of om een buur in het zonnetje te zetten. De straatverbinders zorgen voor vrolijkheid, mooie ontmoetingen en een zorgzame en bruisende buurt.

Voorproefje
Nieuwsgierig naar de Sterke Buurtverbinders training? Kom voor een voorproefje naar de workshop Talenten in de buurt op dinsdagavond 29 augustus van 18.30 tot 20.30 uur in Plein28 in Hillegom. Om te ontdekken welke talenten er in jouw buurt zijn, hoe je die in beeld brengt en hoe je de talenten inzet om te zorgen voor een bruisende buurt.

Aanmelden of meer info
Wil je je aanmelden als straat- of buurtverbinder, wil je meer info over de training of wil je meedoen met de workshop Talenten in de buurt? Neem dan contact op met buurtwerker Carlijn French via c.french@welzijnskompas.nl of 0252-757100.

Aankomende evenementen

Lees ook: