°C
maandag 15 juli 2024

Ruim 300 nieuwe woningen op voormalig Sizo-terrein stap dichterbij

Hillegom – Het college van B&W van de gemeente Hillegom heeft groen licht gegeven voor het ontwerpbestemmingsplan van het woningbouwplan Tuindorp Hillegom. Om deze nieuwe woonwijk mogelijk te maken is er een nieuw bestemmingsplan opgesteld. In het bestemmingsplan wordt vastgelegd waar de woningen mogen worden gebouwd en waar de straten en het groen komen. Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 16 augustus 2023 zes weken ter inzage.

Grote vraag naar betaalbare woningen

Projectontwikkelaars Timpaan en UBA Projectontwikkeling, samenwerkend onder de naam VOF SIZO Ontwikkeling, hebben in 2019 de openbare aanbesteding gewonnen voor de herontwikkeling van het voormalig Sizo-terrein. Sindsdien wordt hard gewerkt om de nieuwe duurzame woonwijk genaamd Tuindorp Hillegom mogelijk te maken. Op de voormalige voetbalvelden komen in totaal 309 woningen. Wethouder Karin Hoekstra: “De vraag naar betaalbare woningen in Hillegom is groot. Daarom ben ik erg blij met dit plan, waarvan 136 nieuwe woningen in de categorie ‘betaalbare koopwoningen’ vallen. Daarnaast zijn er 26 sociale huurwoningen gepland. De overige woningen vallen in de vrije sector koop.”

Wonen in een mooie omgeving

Een gemeente waar het fijn wonen is. Dat wil Hillegom zijn voor haar inwoners. De gemeente maakt verschillende soorten woningen mogelijk: koop of huur, klein of groot, geschikt voor starters, senioren of arbeidsmigranten. Die huizen komen zoveel mogelijk in de dorpskern, want Hillegom is trots op de bollengronden. Bij de bouw is duurzaamheid een belangrijk onderwerp. Zo werkt de gemeente met oog voor de toekomst aan een mooie en veilige omgeving met veel groen.

Uitstraling van een tuindorp

De woningen krijgen de uitstraling van een modern tuindorp. Dit sluit aan op de naastgelegen wijk Patrimonium en het dorpse karakter van Hillegom. Later dit jaar vraagt VOF SIZO Ontwikkeling de vergunning aan voor het bouwen van de woningen. De eerste woningen gaan naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 in de verkoop. Het ontwerpbestemmingsplan ligt nu ter inzage. De verwachting is dat de gemeenteraad eind 2023 het bestemmingsplan vaststelt. Nieuws rondom het plan Tuindorp Hillegom is voor woningzoekenden en geïnteresseerden te volgen op www.tuindorp-hillegom.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: