°C
woensdag 17 juli 2024

Tuinen-fietstocht met de vrienden

Hillegom – Stichting Vrienden van Oud Hillegom gaat weer op pad met wandelaars en fietsers tijdens de jaarlijkse zomeravondactiviteiten. Iedereen is van harte welkom om de levende geschiedenis van Hillegom mee te beleven. Vrienden-vrijwilligers leiden de deelnemers rond in het dorp en vertellen allerlei wetenswaardigheden uit het verleden van het dorp en sommige markante inwoners van weleer.

26 Juli is de Tuinen-fietstocht gepland. Om 19.00 uur wordt afgetrapt bij Kwekerij Veelzorg aan de Stationsweg 131 en de tocht voert naar de heemtuin aan het Schulte-Küperjanshof in de wijk Elsbroek. In de heemtuin worden bijen gehouden en behalve over de geschiedenis van de heemtuin worden de fietsers ook bijgepraat over de Elsbroekse bijen.

Heemtuin is niet de echte naam van het park aan de Couperuswende. Het anderhalve hectare grote park langs de Ringvaart ontstond in 1949 als een moes- en siertuin van Adriaan Schülte-Küperjans, in 1956 voorzien van een grote vijver. Het park werd medio jaren ’80 overgedaan aan de gemeente – echter met de uitdrukkelijke voorwaarde dat het stuk natuur als zodanig behouden moest blijven en worden verzorgd. Als herinnering aan de oprichter werd de naam Schülte-Küperjanshof. 

Komende activiteiten

Na de fietstocht staan er nog twee wandelingen op de zomerkalender van de Vrienden. Op 9 augustus staat de wandeling Veelzorg en de bloembollenteelt op het programma. Woensdag 23 augustus gaan we nogmaals op pad met de Feit- en fictiewandeling.

Deelname aan de zomeravondactiviteiten kost € 5,00 inclusief versnapering, svp contant betalen bij aanvang. Aanmelden is niet nodig en iedereen is van harte welkom. Bij twijfelachtig weer kunt u op onze website zien of een activiteit is afgelast.

Lees meer over de Vrienden-activiteiten en evenementen op www.vriendenvanoudhillegom.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: