°C
donderdag 25 juli 2024

Dahliamozaïeken

Hillegom – Het weekend van 8 september belooft weer prachtig te worden in Hillegom met de Dahliamozaïeken. Meer dan 65 bedrijven, verenigingen, instellingen en particulieren hebben zich al aangemeld om een schitterend dahliamozaïek te creëren. De aanmeldingen overtreffen onze verwachtingen, maar er zijn nog enkele beschikbare plekken.

Dahlia festival: Een bloemenpracht in de Bollenstreek

Van 12 augustus tot en met 15 oktober 2023 vindt het Dahlia Festival plaats, waarbij diverse evenementen georganiseerd worden in de Duin- en Bollenstreek. Een belangrijk onderdeel van dit festival is de creatie en tentoonstelling van 100 tot 120 verschillende mozaïeken, gemaakt van prachtige dahlia’s. De stichting Dahliamozaïeken Bollenstreek bereidt momenteel dit evenement voor, dat plaatsvindt van 8 t/m 10 september 2023.

Vorig jaar creëerden maar liefst 80 bedrijven, particulieren, instellingen en (buurt)verenigingen uit de Bollenstreek bijzondere kunstwerken met behulp van de veelzijdige en kleurrijke dahliabloem. Ook dit jaar komen de aanmeldingen dagelijks binnen en is er ruimte voor maximaal 120 deelnemers.

Bekijk hier de foto’s van de Dahliamozaieken in 2022.

Het creëren van een dahliamozaïek

Het maken van een dahliamozaïek van 2 x 1 meter neemt ongeveer 2 tot 3 uur in beslag met 2 tot 3 personen. Het is een leuke activiteit om samen met je straat, collega’s of vereniging te ondernemen. Het ontwerp is volledig vrij, wat het tevens een mooie gelegenheid maakt om je bedrijf of vereniging in de schijnwerpers te zetten. Het steken van de mozaïeken kan plaatsvinden op donderdagmiddag 7 en vrijdag 8 september.

Mozaïekroute

Langs de dahliamozaïeken worden diverse fiets- en wandelroutes uitgestippeld, waardoor er veel aandacht is voor deze prachtige kunstwerken. Deelnemers uit De Zilk, Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout & Teylingen kunnen sowieso meedoen, en voor omliggende gemeenten is er de mogelijkheid tot overleg met de organisatie. De vrijwilligers van de stichting Dahliamozaïeken Bollenstreek zorgen voor de mozaïekframes, platen, spijkers, bloemen en het ontwerp op ware grootte, waardoor iedereen kan deelnemen. De kosten bedragen slechts € 15,- per vierkante meter en je kunt kiezen uit een mozaïek van 2 of 4 vierkante meter.

Aanmelden

Aanmelden is vanaf nu mogelijk en dat kan via de inschrijflink op onze socials of door een e-mail te sturen naar info@dahliamozaieken.nl Kijk voor meer informatie op www.dahliamozaieken.nl of volg ons op facebook of instagram.

Aankomende evenementen

Lees ook: