°C
donderdag 25 juli 2024

Klein Duimpje en Uzzewuzze presenteerden Stuiterbal op Bierfestival

Hillegom – Op het Bierfestival van Klein Duimpje afgelopen zaterdag, presenteerden Brouwerij Klein Duimpje en Dorpsbrouwerij Uzzewuzze uit Roelofarendsveen hun samenwerkingsbier ‘Stuiterbal’ .

Stuiterbal is een lichte, verfrissende Cold IPA geworden met de mooie Nieuw Zeelandse hoppen Galaxy en Nectaron. Deze zorgen voor fruitige smaken zoals citrus, perzik en passievrucht. Geheel in de Uzzewuzze-traditie is er gekozen voor een bijnaam als naam voor het bier. Brouwster Roanne de Boer (Klein Duimpje) heeft als bijnaam Stuiterbal, omdat zij altijd met tomeloze energie aanwezig is in de brouwerij. Ook brouwer Bart van der Meer (Uzzewuzze) heeft energie voor tien. Een mooie passende naam dus voor deze collab!

Brouwerij Klein Duimpje is een ambachtelijke bierbrouwerij uit Hillegom. De brouwerij is opgericht in 1994 en is sindsdien uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse bierwereld. Het bier wordt geproduceerd volgens traditionele methoden en met de beste ingrediënten.

Uzzewuzze brouwt al drie jaar allerlei speciaalbieren gebaseerd op familie- of persoonsbijnamen uit Roelofarendsveen. Andere bieren in hun assortiment zijn bieren met namen als Fietsie, Pannekoek, Blomzoetje, Tarrefie, Purrie en Terrerre.

Aankomende evenementen

Lees ook: