°C
dinsdag 23 juli 2024

Circus op school

Van juniorreporters Alaysa en Naomi

Hillegom – Op 22 juni vond er in Hillegom een activiteit plaats, op de Brede School. Er kwam een circus langs. Om 08:45 uur gingen er een paar kinderen van groep 8 van de Daltonschool helpen om de spullen van het circus naar alle klassen te brengen. Om 09:30 uur kwamen de Savioschool en Daltonschool samen op het schoolplein. Er was een optreden van de 2 mannen van het circus. Ze legde uit wat we straks moesten doen. Daarna hadden we pauze.

Om 10:30 uur ging de hele school een optreden van maximaal 4 minuten voorbereiden. Er werd druk geoefend voor een mooi optreden. Het was best wel spannend, omdat de hele school er bij was en de ouders ook mochten kijken. We hadden tot 11:45 uur te tijd om te oefenen, want daarna hadden we pauze.

Na de pauze was het zover. De hele school kwam weer bijeen op het schoolplein om hun optreden 1 voor 1 uit te voeren. Het duurde van 12:45 tot 14:00 uur. Er waren clowns, acrobaten, goochelaars, paarden en tijgers en nog veel meer! Na elk optreden werd er hard geklapt voor de artiesten. Er hing een groot gordijn waar elke keer artiesten doorheen liepen. Als je door het gordijn heen liep, kwam je op de piste. Daar gaf je je optreden en daarna ging je weer weg door het gordijn en kreeg je hard applaus. Nadat alle klassen geweest waren, moesten groep 6/7 en 8 de stoelen opruimen. Na afloop kreeg iedereen drinken en een ijsje.

Aankomende evenementen

Lees ook: