°C
woensdag 17 juli 2024

Nieuw speeltoestel in Kindervreugd

Hillegom – Overduidelijk zwembroekenweer was het tijdens de Landelijke Buitenspeeldag. Die waren dus ook veelvuldig te zien in Speeltuin Kindervreugd. Naast de waterpret die hier op iedere zomerse dag te vinden is, stond vandaag ook vooral het nieuwe klimtoestel in de belangstelling.

Oudere bezoekers herinneren zich nog de familieschommel die hier jarenlang stond. Omdat deze niet meer voldeed aan de eisen van de huidige tijd, maakte deze ruimte voor een nieuw klimtoestel. Die werd op deze zomerse dag naar hartelust beklommen.

Maar dit klimtoestel is niet de enige vernieuwing in de speeltuin. Nu er steeds meer hete dagen zijn, is er namelijk extra behoefte aan schaduw. Die was in de zandbak helemaal nog niet te vinden. Nu hang er een schaduwdoek over een groot deel van de bak, zodat het zand en de kinderen niet oververhit raken.

Om de dag extra feestelijk te maken, waren de dames van Schminkgeluk aanwezig voor creatieve schilderwerken op de kindergezichtjes. Ook werd er heerlijk zoete popcorn uitgedeeld, wat de middag voor de kleine bezoekertjes toch wel helemaal afmaakte.

Foto’s en tekst: Marjolein van der Wal

Aankomende evenementen

Lees ook: