°C
dinsdag 23 juli 2024

Kampeernacht bij Weerestein

Hillegom – Het jaarlijkse kampeerfeestje voor kinderen en ouders, in speeltuin Weerestein zit er weer op. Al meer dan 25 jaar wordt dit evenement georganiseerd en het is altijd een geweldig avontuur voor de kinderen. Bovendien leuk voor ouders.

Vanaf 17:00 konden de tentjes worden opgezet en was er een kinderbuffet. Voor de ouders een goed verzorgde Barbecue. Na het eten vertelde Doris een verhaal over de regenboog en vroeg of de kinderen wisten wat er aan het einde van de boog te vinden is. Door een foto waarop de regenboog precies in de zandbak bleek te eindigen, werden de scheppen tevoorschijn gehaald en werd zowaar een kist met gouden (chocolade)munten opgegraven.

Ook werd er muziek gemaakt en gezongen terwijl de marshmallows geroosterd werden boven het kampvuur. Intussen kwam een vreemde figuur langs met een laptop. Deze had veel belangstelling voor het splinternieuwe high-tech speeltoestel dat dit seizoen nieuw geplaatst was. De vreemde vogel verdween ook weer, maar toen hij weg was bleek het nieuwe toestel geblokkeerd te zijn. Ze waren gehackt!

Kinderen probeerden nog van alles om de code te kraken maar uiteindelijk moest inspecteur Xienix er toch weer aan te pas komen om samen met de kinderen in het donker met zaklantaarns het spoor te volgen en de boef te traceren. Waarna met de juiste code de computer weer kon worden ontgrendeld en er weer volop verder werd gespeeld.

Inmiddels was het al lang bedtijd voor de dit jaar jonge groep kinderen, die door alle spannende belevenissen nog niet meteen konden slapen. De volgende ochtend werd er echter al weer vroeg gepeeld. De kinderen en ouders zullen zich, met dank aan de vrijwilligers die dit alles hebben mogelijk gemaakt, dit avontuur ongetwijfeld nog lang herinneren. Volgend jaar staat de volgende editie alweer gepland voor 8 juni 2024.

De foto’s staan op de website van speeltuinweerestein.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: