°C
dinsdag 23 juli 2024

Tour de pdc – 268 Kilometer trappen voor Hersentumoren

Hillegom – Op 23 juni 2023 fietsen 20 mensen 268 kilometer om geld op te halen voor het Hersentumorcentrum Erasmus MC. Na intensieve trainingen om de tour voor te bereiden is het menens en wordt om 01:00 uur ’s nachts het startschot gegeven in Zwolle.

Karin de Haan uit De Zilk is initiatiefnemer. Haar vader overleed op 25 december 2018 aan een hersentumor. De liefdevolle verzorging, de aandacht en ruimte die de vader van Karin tijdens het ziekbed kreeg in Daniel den Hoed, heeft Karin diep geraakt. Haar vader was een fervent fietser en daarom koos Karin ervoor om een sponsortour te organiseren om geld op te halen voor het Hersentumorcentrum Erasmus MC. Iedere week traint ze om de tocht voor te bereiden. Daarnaast zorgt een persoonlijk schema voor de beste training zodat ze straks goed voorbereid de tour kan rijden en finishen. En met haar trainen een heleboel maatjes mee om op 23 juni de tour samen te kunnen fietsen.

De tour start op 23 juni om 01:00 uur s ‘nachts in Zwolle en gaat via Apeldoorn, Nijmegen, Eindhoven, Oosterhout naar Rotterdam. Er wordt gereden in estafettevorm. In de steden zullen de fietsers het ‘stokje’ overdragen aan nieuwe rijders. Karin de Haan en Mark Jooren rijden alle 268 kilometers.

Wil je Tour de pdc ook steunen, ga dan naar de pagina van de Erasmus MC Foundation en maak je bijdrage over. Wil je het team op een andere wijze steunen, neem dan contact op met Karin de Haan.

Aankomende evenementen

Lees ook: