°C
dinsdag 23 juli 2024

Ik doe mee, jij ook?

Hillegom – Het verlangen om gezien, gehoord en begrepen te worden; we realiseren ons niet altijd hoeveel mensen dit gevoel missen. Veel mensen worstelen namelijk in stilte met mentale gezondheid. Jong en oud, iedereen heeft de behoefte om mee te doen, ertoe te doen en zich geliefd te voelen.

De ‘Ik doe mee’ weken
Daarom organiseert Welzijnskompas van 8 t/m 28 mei de ‘Ik doe mee’ weken in Hillegom in Lisse. Eenzaamheid, niet lekker in je vel zitten en gebrek aan energie om iets te ondernemen, kunnen een grote impact hebben op verschillende facetten van ons leven, zoals werk, relaties en algemeen welzijn. Met de Ik doe mee weken willen we inwoners een gevarieerd programma bieden, vol activiteiten en bijeenkomsten.

Verbindende activiteiten
Creatieve activiteiten, gezamenlijk eten, naar muziek luisteren, workshops om onze kennis over onze eigen mentale gezondheid en die van anderen te vergroten. Maar ook gezellig koffie drinken en samen wandelingen maken. Allemaal activiteiten die verbinden. Waar plezier en meedoen centraal staan. Waar je buurtgenoten ontmoet, met elkaar in gesprek gaat over hoe het nu echt met je gaat en nieuwe ervaringen opdoet.

De Europese geestelijke gezondheidsweek
De ‘Ik doe mee’ weken zijn een aanloop naar de vierde editie van de Europese Geestelijke Gezondheidsweek, die plaatsvindt van 22 t/m 28 mei. Tijdens deze week wordt er aandacht gevraagd voor gemeenschappen waar iedereen de kans krijgt te groeien en te bloeien.

Doe ook mee
Door meer begrip te krijgen voor mentale gezondheid en er meer over te leren, neemt de stigmatisering en discriminatie hopelijk af. Dit begrip begint aan de ene kant met het vergaren van meer kennis en aan de andere kant met gezamenlijke activiteiten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en mee kunnen doen. Doe je ook mee?
Kijk voor het programma op www.welzijnskompas.nl of op meedoeninhillegom.nl Bel voor meer informatie met (0252) 757 100 of mail naar info@welzijnskompas.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: