°C
zaterdag 13 juli 2024

Adempauzeregeling

Wie kent ze niet: de mensen die voor een ander zorgen. Die altijd druk zijn met zorgen voor hun partner, ouders of kind. Speciaal voor hen is er de Adempauzeregeling. Hulp én ontspanning op maat om letterlijk ‘op adem te komen’.

De Adempauzeregeling
Yoga of kickboksen? Een wandel- of opruimcoach? Dat is allemaal mogelijk met de Adempauzeregeling. Hulp bij regelzaken, iemand die je partner, ouder of kind gezelschap houdt? Ook dat kan met deze mooie regeling. In 2022 hebben 104 mantelzorgers gebruikgemaakt van de Adempauzeregeling.

Goed voor jezelf zorgen
Wie kan beter zorgen voor onze naasten dan wijzelf? We willen dat onze ouders niet vereenzamen in huis. Dat onze partner zo lang mogelijk thuis kan blijven. Dat zorgintensieve kinderen én hun broertjes of zusjes voldoende aandacht krijgen. We zijn als mantelzorger tot veel bereid en in staat. Maar dan is het wel belangrijk om goed voor onszelf te blijven zorgen.

Tijdelijk en kortdurend
Om liefdevolle aandacht te kunnen blijven geven, moeten ook mantelzorgers af en toe vrij zijn van zorg. Daarvoor kunnen zij de Adempauzeregeling gebruiken. Deze regeling vergoedt kosten voor ontspanning, huishoudelijke hulp en gezelschap aan huis. De regeling is kortdurend en tijdelijk. En geeft tijd om samen met de mantelzorgadviseur op zoek te gaan naar oplossingen voor de lange termijn.

Mantelzorgers uit Hillegom en Lisse die ook een adempauze willen gebruiken, kunnen deze regeling direct aanvragen via www.welzijnskompas.nl/mantelzorg. Meer informatie via (0252) 757 100 of mail naar info@welzijnskompas.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: