°C
dinsdag 23 juli 2024

‘Kleurenpracht’ beleeft derde editie

Hillegom – Extra kleur op de wangen van Lisse! Onder grote belangstelling is afgelopen zaterdag (29 april) de derde editie van ‘Kleurenpracht’ geopend. In een zogenoemde pop-up galerie op Koninginneweg 8 tonen ruim honderd kunstenaars vijf weken lang hun bijzondere werken. ‘Kleurenpracht’ is een initiatief van Museum de Zwarte Tulp. Het thema is dit jaar Bloeiende Bollenvelden.

Het aantal inzendingen, afkomstig uit het hele land, is dit jaar overweldigend. De commissie die zich met de selectie bezighoudt heeft dan ook een aantal kunstenaars moeten teleurstellen. ”Er is thans simpelweg onvoldoende plek beschikbaar’’, aldus museumvoorzitter Herman Hollander. Het museum bekijkt intussen of het mogelijk is om volgend jaar alsnog een grotere expositieruimte in te richten.

Aan de expositie, bedoeld voor professionals, amateurs en aanstormend talent, zijn tevens prijzen verbonden. Naast de beoordeling door een deskundige jury, kan ook het publiek een voorkeur uitspreken voor het mooiste kunstwerk. Er zijn twee categorieën: professionals en amateurs. Voor beide categorieën zijn drie prijzen beschikbaar gesteld: €750, €500 en €250. De prijsuitreiking is op zaterdag 3 juni 2023. De winnaars mogen hun werk daarna desgewenst tot en met 18 juni in het museum zelf exposeren.


De pop-up galerie op Koninginneweg 8 in Lisse (t.o. Bakkerij Van Maanen in Blokhuis) is tot en met 2 juni geopend voor het publiek (van woensdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur). Tijdens de expositie fungeren de kunstenaars om beurten als ‘host’. Sommige werken zijn ook te koop. Voor meer informatie: www.kleurenpracht.com of bij Museum de Zwarte Tulp aan ’t Vierkant in Lisse (www.museumdezwartetulp.nl)

Aankomende evenementen

Lees ook: