°C
dinsdag 16 juli 2024

Nieuwe bewoners in Vossepolder

Hillegom – In de komende weken worden er nieuwe woningen opgeleverd in de Vossepolder. Zo krijgt de wijk er een hoop nieuwe bewoners bij en komt het einde van de ontwikkeling van de woonwijk Vossepolder in zicht.

Eerste bewoners krijgen sleutel
Wethouder De Jong: “Ik ben bijzonder blij dat we de sleutel kunnen overdragen aan de nieuwe bewoners. Ondanks de hoge inflatie is het gelukt om betaalbare koopwoningen te bouwen. Ik wens de nieuwe eigenaren veel woonplezier in ons prachtige Hillegom.”

De bewoners hebben even geduld moeten hebben totdat de bouw klaar was maar kijken er nu naar uit om in hun nieuwe en duurzame woning te gaan wonen. De kopers zijn de gelukkige eigenaar van één van de 39 hofwoningen. De helft van deze rijwoningen is gerealiseerd als betaalbare koopwoning, met verkoopprijzen tot ongeveer €280.000,- vrij op naam. Ondertussen wordt ook druk gewerkt aan de oplevering van de 18 appartementen midden in de wijk, zes twee-onder-een-kap-woningen en een vrijstaande woning.

Naast de wethouder waren ook de ontwikkelaar BPD Bouwfonds gebiedsontwikkeling en bouwer Horsman & Co aanwezig. De Gemeente Hillegom heeft de afgelopen jaren samen met BPD gewerkt om de realisatie van de laatste 111 woningen in de wijk mogelijk te maken. De eerste van deze woningen worden nu opgeleverd. In totaal worden er tot aan de zomer 64 nieuwe woningen opgeleverd.

Meer informatie over de woningen en de planning is te vinden op: https://www.nieuwbouw-vossepolder.nl.

Aankomende evenementen

Lees ook: