°C
woensdag 17 juli 2024

Lancering Duofiets De Zilk/Ruigenhoek

Hillegom – Op 15 april jl. is de eerste Duofiets voor De Zilk/Ruigenhoek vol met feestelijkheden en speeches gepresenteerd.
Mooie dankwoorden werden uitgesproken door de voorzitter van Fietsmaatjes Hillegom Lisse, Joop den Blanken en Peter Wiegel, kwartiermaker en coördinator Locatie De Zilk/Ruigenhoek. Ferdinand Warmerdam, vrijwilliger bij Stichting Fietsmaatjes Hillegom Lisse, heeft deze middag vakkundig gepresenteerd en vol enthousiasme begeleid.

Drumbandfanfara Altesa speelde bij aanvang een mooie aubade en Pastoor Bosma deed gebed en gaf de zegen. Theo van Gijlswijk, Zilker van het jaar heeft, onder luid applaus, het lint doorgeknipt.Daarna maakte de duofiets Z1 een rondje door het dorp langs de mozaïeken, begeleid door de duofietsen uit Hillegom en Lisse en de geluidswagen van de carnavalsvereniging de Duinknijnen. Zondag 16 april stond een duofiets op een van de mozaïeken in De Zilk om zo nog meer aandacht te trekken.

Ondersteuning en sponsoring
De duofietsen, versierd met ballonnen in de drie kleuren van Fietsmaatjes en met bloemenslingers van narcissen, zorgden voor een zeer feestelijke uitstraling. De narcissen waren geschonken door Fa W.A.J. van Haaster. De slingers waren geregen door groep 7 en 8 van de Egelantierschool onder begeleiding van Ineke Vink, Agnes Schreurs en Peter Wiegel. Mede dankzij sponsoring door G.T. van Haaster kon dit feestelijke evenement plaatsvinden.

De duofiets Z1 is gesponsord door Zorgverzekeraar Zorg & Zekerheid en Limburg van Stirum Stichting. Welzijn Noordwijk heeft een belangrijke bijdrage geleverd bij het tot stand brengen van deze activiteit in De Zilk/Ruigenhoek. Fietsmaatjes Hillegom Lisse is hier uiteraard zeer blij mee.

Win-win
De gasten en vrijwilligers die al een of meerdere ritten hebben gedaan, waren allemaal zeer lovend en blij. Fietsmaatjes zijn op een duofiets is echt een win-win situatie.

Enthousiast geworden?
Ook enthousiast geworden over deze mooie buitenactiviteit in de streek, als gast of als vrijwilliger? Kijk dan eens op de website van Fietsmaatjes Hillegom Lisse voor meer informatie. Er blijft steeds behoefte aan aanwas van vrijwilligers omdat – zeker in de lente – zich ook weer meer gasten aandienen! Op deze website is nog meer informatie te lezen of nieuwsberichten te volgen en kan er contact opgenomen worden door potentiële gasten en vrijwilligers met coördinatoren van Lisse, Hillegom en De Zilk/Ruigenhoek.

De Stichting wordt in zijn geheel “gerund” door onbezoldigde vrijwilligers, met momenteel ca 160 vrijwilliger en 160 gasten. Gelden om de stichting maar het fietsen “draaiend” te houden worden verkregen door donateurs en sponsoren. Daarom blijven donateurs en sponsoren van harte welkom. Daarover is ook meer te lezen op de genoemde website www.fietsmaatjeshillegomlisse.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: