°C
dinsdag 23 juli 2024

Vergroen je straat

Hillegom – Welzijnskompas nodigt inwoners van Hillegom en Lisse uit om met de buurt de handen ineen te slaan en zo te zorgen voor (nóg) meer groen in de straat.

Organiseer een groenactiviteit in de straat en ga samen aan de slag. Wie weet op of rond de Nationale Zaaidag op 22 april. Op die dag zaaien tienduizenden mensen in Nederland biologische bloemen in tuinen, balkons, dakterrassen en boomspiegels. Ze doen dit om de insecten, die het helaas zwaar hebben, te helpen. Haal voor 22 april een gratis zakje biologisch bloemenzaad. Wil je weten waar? Zie voor meer info: https://voerdebijbij.nl/

Organiseer met straatgenoten een ‘voortuin plantdag’, lentepoets of stekjes ruilmiddag. Ga tegels wippen uit je tuin, begin een ‘mini planten bieb’ of start een wedstijd, wie heeft de mooiste tuin? Zo zijn er nog veel meer ideeën om samen met je buren aan de slag te gaan met groen in de straat. Zorg samen voor meer biodiversiteit, mooie ontmoetingen én een kleurrijke straat waar je je thuis voelt. Mocht je een mooi groen idee hebben wat op gemeente grond plaatsvindt, neem dan altijd eerst contact op met de gemeente HLT via adoptiegroen@hltsamen.nl.

Doe ook mee!
Vind je het leuk om te zorgen voor meer groen en mooie ontmoetingen in de straat, maar weet je niet goed waar te beginnen? Of heb je een ander leuk idee om je buurt te vergroenen? Neem dan contact op met buurtwerkers Carlijn & Dionne. Zij helpen je graag op weg en vertellen je meer over BuurtKracht. BuurtKracht draait om omzien naar elkaar in de buurt, mooie ontmoetingen en vrolijkheid. Voor meer info kan contact worden opgenomen met buurtwerker Carlijn French via info@welzijnskompas.nl of (0252) 757100.

Aankomende evenementen

Lees ook: