°C
dinsdag 23 juli 2024

Burgemeester sluit woning na vondst verdacht pakketje

Hillegom – Op donderdag 13 april 2023 werd rond 18.00 uur een verdacht pakketje aangetroffen aan de Lukas Schoonderbeekstraat in Hillegom. Om de veiligheid van de bewoners en omwonenden te waarborgen, heeft de burgemeester een noodbevel afgegeven. Hiermee wordt een woning, waar het pakketje waarschijnlijk voor bedoeld was, voor ten minste vier weken gesloten. Naast de woningsluiting wordt tijdelijk mobiel cameratoezicht ingezet om de openbare orde te herstellen. Zowel politie als de gemeente intensiveren het toezicht rondom de woning.

De Explosie Opruimings Dienst van defensie (EOD) heeft het pakketje verwijderd en onschadelijk gemaakt. De politie doet zorgvuldig onderzoek en is daarvoor op zoek naar getuigen of mensen die camerabeelden willen delen. Heeft u informatie die het onderzoek kan helpen? Bel dan de opsporingstiplijn op 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

In de vroege ochtend van 12 april vond een explosie plaats bij een woning van de Mauritslaan in Hillegom. Ook voor deze woning heeft de burgemeester een noodbevel afgegeven. Daarmee is ook die woning voor ten minste vier weken gesloten en is cameratoezicht ingezet. Het is onduidelijk of deze zaken verband met elkaar houden. De politie doet hier verder onderzoek naar.

Aankomende evenementen

Lees ook: