°C
zondag 14 juli 2024

Nieuwe website meedoeninhillegom.nl gelanceerd

Hillegom – Op 12 april lanceerde wethouder Jan van Rijn een nieuwe website voor Hillegomse inwoners, professionals en vrijwilligers: meedoeninhillegom.nl

Dit deed hij voorafgaand aan de beeldvormende raadscommissie en overhandigde om dit te vieren symbolisch het eerste stukje taart aan Kees Langeveld (gemeenteraadslid en fractievoorzitter van de CDA). Op de website zijn de gegevens te vinden van allerlei organisaties in het zorg- en welzijnsdomein.

Alles bij elkaar
Er zijn in Hillegom veel activiteiten, voorzieningen en initiatieven op het gebied van meedoen, welzijn en hulp. Alleen weet niet iedereen ze altijd te vinden. Daarom zijn ze nu verzameld op meedoeninhillegom.nl Het gaat om voorzieningen waar iedereen gebruik van kan maken. Dit zorgt ervoor dat iemand actief mee kan blijven doen in de samenleving. Websites als deze worden ook wel een sociale kaart genoemd.

Wethouder Jan van Rijn: “Er is in Hillegom veel te doen en krijgen op het gebied van welzijn, ontmoeting en hulp. Maar ik kan me voorstellen dat het voor mensen soms lastig is om al die voorzieningen ook te vinden. Nu staan ze bijna allemaal op meedoeninhillegom.nl. Een waardevolle informatiebron voor inwoners, maar ook voor professionals en vrijwilligers. Zo werkt Hillegom aan een samenleving waarin iedereen fit en vitaal kan meedoen.”

Positieve Gezondheid als uitgangspunt
Het gedachtengoed ‘Positieve Gezondheid’ staat centraal op meedoeninhillegom.nl. Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid en gaat over het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Hoe zorg je ervoor dat je de dingen kan blijven doen waar je blij en gelukkig van wordt? Daar draagt de nieuwe website aan bij.

Communicatiecampagne
Om de website bekend te maken bij inwoners is de gemeente Hillegom een campagne gestart. Stichting Welzijnskompas promoot de website onder professionals en vrijwilligers. Bibliotheek Zuid-Kennemerland beheert de website.

Kijk voor meer informatie op: https://meedoeninhillegom.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: