°C
donderdag 25 juli 2024

Pand Winterrustlaan gesloten na aantreffen hennepkwekerij

Hillegom – Burgemeester Arie van Erk heeft op 28 maart 2023 een schuur aan de Winterrustlaan in Hillegom gesloten voor de duur van zes maanden. In de schuur trof de politie op 15 november 2022 een voormalige hennepkwekerij en spullen voor het opzetten van een hennepkwekerij aan. Zulke kwekerijen zorgen voor een onveilige woonomgeving voor omwonenden. Ook bestaat een grotere kans op brand. Daarom heeft de burgemeester stevig ingegrepen.

Mede dankzij een binnengekomen anonieme melding kon de voormalige hennepkwekerij en de spullen voor het kweken van hennep worden opgespoord. Deze meldingen zijn belangrijk voor de gemeente en haar partners in de aanpak van dit soort georganiseerde criminaliteit. De gemeente en haar partners kunnen het echter niet alleen. Dus heeft u een vermoeden van drugshandel, een hennepkwekerij of een andere vorm van drugscriminaliteit in een pand? Meld het ons dan. Dit kan anoniem via www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.

Voorkomen van ondermijnende criminaliteit
Het (bedrijfsmatig) kweken van hennep, drugsproductie en drugshandel worden gezien als een vorm van ondermijning, waar hard tegen opgetreden wordt. Ondermijning betekent dat criminelen uit de onderwereld gebruik maken van diensten van onze samenleving (de bovenwereld). Daardoor raken deze twee werelden met elkaar verweven. Criminelen kunnen hiermee druk uitoefenen op de samenleving en misbruik maken van mensen of voorzieningen. Uiteraard wil de overheid dit zoveel mogelijk voorkomen.

Schouder aan schouder
Daarom staan de drie gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen samen met politie en het openbaar ministerie schouder aan schouder. Ook andere partners, zoals de Belastingdienst, zijn betrokken. We sluiten hiermee aan op de landelijke aanpak. Doel is een omgeving te creëren waarin (georganiseerde) criminaliteit geen kans heeft. Zo houden we onze gemeenten veilig.

Aankomende evenementen

Lees ook: