Open dag voor nieuwe collega’s in het onderwijs

1 min leestijd

Hillegom – Op 22 maart organiseren 9 schoolbesturen in de Duin- en Bollenstreek gezamenlijk een open dag. Dit keer niet voor leerlingen en ouders, maar voor potentiële collega’s. Mensen die altijd al voor de klas hebben willen staan, maar toch de stap niet zetten of bijvoorbeeld mensen die op zoek zijn naar een functie waarin zij meer bijdragen aan de maatschappij. Met of zonder PABO-diploma op zak. Zij kunnen op 22 maart tussen 9-12 uur vrijblijvend kennis maken met het primair en speciaal onderwijs.

Open dag op 22 maart
39 scholen zetten hun deuren open op woensdag 22 maart om bezoekers van de open dag tussen 9 en 12 uur te ontvangen. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen in de klas, genieten van de kinderen en vragen stellen aan de medewerkers op school. Met of zonder PABO diploma op zak. Informatie over de open dag, opleidingsmogelijkheden en de deelnemende scholen staan vermeld op de website www.kiesvoorhetonderwijs.nl.

Gezamenlijk initiatief
“Vanuit de stuurgroep RAP, dat staat voor Regionale Aanpak Personeelstekort, hebben wij de handen ineengeslagen”, vertelt Omar Ramadan, voorzitter stuurgroep RAP en College van Bestuur Sophia Scholen. De stuurgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de schoolbesturen Sophia Scholen, OBO Duin- en Bollenstreek, Aloysius, PCBO Rijnsburg, Prohles, De Noordwijkse School, Stichting Ithaka, STJB en VVCOTV. “Het lerarentekort wordt ook in onze regio nijpend en we zijn naarstig op zoek naar leerkrachten die onze teams nu of in de toekomst kunnen versterken. Ook mensen die een andere functie binnen het onderwijs ambiëren zijn overigens van harte welkom op 22 maart.”