°C
maandag 15 juli 2024

Samen hardlopen werkt beter

Hillegom – Ieder jaar organiseert SIB Loopcollectief in het voor- en in het najaar een beginnerscursus hardlopen.
In het najaar deels op de hardloopbaan, maar in het voorjaar in de duinen. En wat is er dan mooier dan de Amsterdamse Waterleidingduinen, vertelt hij.

De duinen zijn mooi in alle jaargetijden, dus naast de fysieke inspanning is het altijd genieten van de omgeving en de rust in dit fraaie natuurgebied. De paden lenen zich perfect voor het hardlopen, ook voor het wandelen natuurlijk. Een activiteit die ook door SIB Loopcollectief wordt verzorgd.

Is hardlopen voor iedereen geschikt? “Hardlopen is een belastende sport, dus een gedegen opbouw is echt een voorwaarde om op een verantwoorde wijze hard te lopen. Juist daarom is een beginnerscursus voor veel beginnende lopers een must”, stelt Meinhart van de Reep, trainer bij het SIB. “Veel mensen beginnen enthousiast, maar haken vaak na een korte periode weer af, veelal doordat men te veel en te snel wil.” SIB Loopcollectief biedt een cursus die zorg voor een gedegen opbouw. Ze organiseren deze cursus al jaren, we hebben ervaren en geschoolde trainers voor de beginnersgroep. In principe kan iedereen die een normale basisgezondheid heeft, meedoen aan de cursus hardlopen.


Dus als je altijd al hebt willen hardlopen? Was je geblesseerd of lukte het in je eentje niet? Dan biedt SIB Loopcollectief een perfecte cursus. Met een beproefd programma begeleiden de trainers de beginnende loper in 13 weken van 0 naar 30 minuten hardlopen aan één stuk. Wat de SIB daarnaast aanbiedt, is in iedere training een deel hardlooptechniek, versterkende oefeningen, persoonlijk advies en een gedoseerd programma waarbij je, als je trainingen regelmatig volgt binnen 13 weken in staat bent om 5km of 30 minuten achtereen hard te lopen.

Lopen in een groep heeft ook voordelen. Alleen lopen kan natuurlijk ook prima, maar in de trainingsgroep motiveer je elkaar. Het is dus niet alleen genieten van de natuur, maar je leert elkaar kennen en deelt de ervaringen van het samen actief zijn.

De cursus start zaterdag 8 april. Op de woensdagavond en de zaterdagmorgen maken we gebruik van de Amsterdamse Waterleidingduinen, ingang De Zilk. Start woensdagavond om 19.00 uur en zaterdag 9.00 uur. De kosten bedragen 49,50 euro. Daarbij zijn inbegrepen: 25 gezamenlijke trainingen, een wekelijks trainingsschema, persoonlijk advies en begeleiding.
Meld je aan op www.sibloopcollectief.nl/beginnerscursus en eind juni loop je 5 km.

Zijn er nog vragen, bel dan voor nadere informatie SIB Loopcollectieftrainer André Woutersen 06 46511373

Aankomende evenementen

Lees ook: