Winnaars Warmetruiendag actie bekend

1 min leestijd

Streek – Tijdens Warmetruiendag organiseerden de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen een speciale actie. Wie het leukste woord bedacht over duurzaamheid, kon voor de hele groep een warme trui winnen. En, ze mochten samen op de foto met de letters van het woord. 

Warmetruiendag

Onder het motto ‘verwarm jezelf, niet de wereld’ wordt ieder jaar Warmetruiendag georganiseerd. Waarbij je de kachel een graadje lager zet en een lekkere warme trui aantrekt om zo energie te besparen. En, de winnaars van de actie hadden dan ook een leuke slogan die daar helemaal bij aansluit: ‘Sport je warm!’. 

Wethouder Karin Hoekstra was aanwezig bij de prijsuitreiking aan deze jumping fitness groep uit Hillegom. “Ik vind het ontzettend leuk dat ze mee hebben gedaan aan deze actie, en sporten is inderdaad een mooie manier om het warm te krijgen.” De leden van deze sportclub hebben allemaal een super duurzame trui gehad, gemaakt van fairtrade textiel. 

Energie besparen

Vanuit de drie gemeenten worden acties georganiseerd voor inwoners om hen te helpen bij het besparen van energie. Zo is er binnenkort de bouwjarenaanpak, speciaal voor bewoners van huizen uit de jaren 70 en 80. Op de website allemaal-duurzaam.nl vind je ook informatie over hulp bij verduurzamen, subsidies en leningen en andere betrouwbare informatie om inwoners op weg te helpen. 

Sport je warm! 

De winnaars van de warme truien hebben ook nog een leuk aanbod voor andere inwoners. Zij zijn zo enthousiast over hun jumping fitness lessen, dat ze mensen uitnodigen om ook eens een gratis proefles te nemen bij Aarts Sport in Hillegom. Wel even vooraf bellen, maar je bent van harte welkom!