°C
woensdag 17 juli 2024

Vrienden-tijdschrift “Hangkouserieën” nr 90 gepubliceerd

Hillegom – Het voorjaarsnummer van donateurstijdschrift “Hangkouserieën” van Stichting Vrienden van Oud Hillegom is gepubliceerd. De vrijwilligersorganisatie brengt wederom een interessante mix van historische artikelen en actuele informatie rondom historisch Hillegom.

Het hoofdartikel van deze aflevering blijkt actueler dan vooraf gepland want tegelijk met de levering van de tijdschriften door de drukker ging de sloopkogel door de villa met aanpalende bollenschuur op Weeresteinstraat 171, aan de rotonde met de Pastoorslaan. De huidige eigenaar firma Peter Ruigrok zal op deze locatie een nieuw pand laten verrijzen dat volgens eigen zeggen hetzelfde beeld zal opleveren als dat van het zojuist gesloopte pand. De vergelijkingen kunnen gemaakt worden wanneer dat zover is, want de cover van “Hangkouserieën” toont een fraaie foto van de villa en Gerard Telkamp leverde veel
beeldmateriaal bij zijn artikel dat het eerste is in een tweeluik.

Ook in dit nummer een artikel van Marca Bultink over het eerste lokale referendum van Nederland, dat in 1906 in Hillegom plaatsvond. Alphons Maas schreef een mooi portret over het huis en de bollenschuur van Van Bourgondiën aan de Loosterweg aan de hand van een zoekplaatje dat op zijn pad kwam. Natuurlijk brengen de Vrienden veel VriendenNieuws
over de activiteiten van de stichting, onder meer over de zorgen om het bedreigde erfgoed waarover een rapport werd opgesteld op verzoek van de Erfgoedcommissie Hillegom, Lisse, Teylingen.

Traditioneel in het februarinummer de beschrijving van de tien genomineerde panden voor de Oorkonde van de Vrienden van Oud Hillegom die op 10 maart wordt uitgereikt tijdens de Vriendenavond in de Kulturele Raad. “Hangkouserieën” telt 32 pagina’s in fullcolour en is voor € 5,00 te koop bij de stichting en bij The ReadShop Hillegom.

Donateurs ontvangen driemaal per jaar het tijdschrift als onderdeel van hun donateurschap dat een minimale bijdrage van €8,50 per jaar kent voor Hillegommers – buiten Hillegom in NL betalen donateurs minimaal € 16,00 om de verzendkosten van het tijdschrift te dekken. Lees meer over de activiteiten en evenementen van de Vrienden op www.vriendenvanoudhillegom.nl .

Aankomende evenementen

Lees ook: