°C
zondag 14 juli 2024

Hulp voor bedrijven om anders met energie om te gaan

Hillegom – De gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk hebben samen met Bedrijfsleven Bollenstreek en de Greenport Duin- en Bollenstreek een MKB-deal gesloten om de energietransitie voor het Midden- en Klein Bedrijf (MKB) in de regio te versnellen.

Vertaling naar bedrijfsleven
De provincie Zuid-Holland is initiator van een aantal MKB-deals en steunt deze deals met een subsidie. De MKB-deal is de vertaling van regionale ambities naar concreet advies en handvatten voor het MKB. Met dit door de provincie gesteunde initiatief vanuit ‘Bedrijfsleven Bollenstreek’, de Greenport Duin- en Bollenstreek en vier gemeenten kan de doelgroep van de deal, vooral het kleinere MKB, direct bediend worden met hulp in diverse vormen.

Honderden ondernemers bereikt
Het loket organiseert gerichte acties voor specifieke doelgroepen. Voorbeelden zijn: een scan voor label-C bedrijfspanden, winkeliers in energienood, en de actie waarbij eerdere ontvangers van een energiescan van hun bedrijf een nieuw bedrijf kunnen aandragen voor eenzelfde scan.

Albert Versluis, ondernemer en initiatiefnemer van deze MKB-deal, is trots op het loket waar zijn idee tot uitgegroeid is. Met het loket zijn al honderden ondernemers bereikt, groeit de bekendheid van het loket, en hebben enkele tientallen ondernemers contact gelegd voor meer advies, en hulp bij het verkrijgen van subsidie of onderzoek.

Aan de slag
Ondernemers die zelf aan de slag willen, kunnen zich aanmelden of meer lezen op www.zakelijkzuiniger.nl

Aankomende evenementen

Lees ook: