°C
dinsdag 16 juli 2024

Carnaval gestart door overdracht sleutel van Hillegom

Hillegom – Vrijdag 17 februari heeft burgemeester Van Erk de symbolische sleutel van Hillegom aan de carnavalsvereniging gegeven. Daarmee is het Hillegomse carnaval 2023 officieel gestart en is Hillegom de komende dagen omgedoopt tot Het Hangkousenrijk. Een traditie die na drie jaar nieuw leven is ingeblazen.

Burgemeester Van Erk: “Het is bijzonder fijn dat er na drie jaar met de nodige maatregelen weer mogelijkheden zijn om het carnavalsfeest te vieren. Daarom draag ik met veel plezier de symbolische sleutel van Hillegom over en wens iedereen veel plezier. Met elkaar maken we er een mooi feest van”.

Carnavalsvereniging Hillegom (CVHillegom) is een kleine stichting met actieve vrijwilligers. Zij hebben als doel carnaval meer op de kaart te zetten in Hillegom. Waar een vriendengroep ooit begon met het bouwen van een carnavalskar, organiseren zij nu ook hun eigen activiteiten, zoals feestavonden. Maar ook een bezoek aan een zorginstelling staat op de planning. Ze doen mee aan 3 optochten in de Bollenstreek en vermaken Hillegomse kinderen met een ritje door het dorp. Al met al een volle agenda met veel carnavalsplezier voor jong en oud.

Aankomende evenementen

Lees ook: