Boomplantdag bij Speeltuin Weerestein 

1 min leestijd

Hillegom – Op vrijdag 24 februari plant Speeltuinvereniging Weerestein een aantal bomen in hun speeltuin. “We hebben de laatste jaren gemerkt dat de temperatuur in de zomer tot boven het aangename kan doorschieten. De speeltuin moest afgelopen seizoen zelfs enkele dagen gesloten blijven” vertelt speeltuinvoorzitter Ruud van der Lee. Het speeltuinbestuur heeft besloten hierop te anticiperen door 6 schaduwgevende bomen aan te planten. Hiermee krijgen de spelende kinderen meer beschutting tegen de zon.

Provincie Zuid-Holland draagt met het project ‘de groene motor’ een steentje bij. De groene motor is een project van Zuid-Hollands landschap dat vrijwilligersorganisaties helpt met het vergroenen van de leefomgeving. Dit sluit dus naadloos aan bij het plan van het speeltuinbestuur.

Moerbei
Op advies van hoveniersbedrijf Frank Vester is gekozen voor ruim 2 meter grote in parasolvorm opgekweekte Moerbei bomen  die dus meteen al hun  schaduwgevende taak kunnen doen. Op vrijdag 24 februari is de boomplantdag, waarbij hulp van een aantal vrijwilligers op prijs gesteld wordt.  Dus wie een dagje groen wil tuinieren voor het goede doel is zeer welkom. Neem daarvoor contact op met info@weerestein.nl of bel Ruud op 0612609786.