°C
zaterdag 13 juli 2024

Warmetruiendag: win een warme trui!

Streek – Op 10 februari is het weer Warmetruiendag. Een landelijke actie waar jaarlijks ruim 200.000 mensen aan meedoen. Met als motto ‘Verwarm jezelf, niet de wereld’. Door heel Nederland doen scholen, mensen thuis, overheden en bedrijven mee. Soms omdat het moet, vaak omdat het kan. Maar ook vanuit hun maatschappelijke missie en om anderen te inspireren.

Meedoen is eenvoudig; Zet de verwarming lager, trek dit jaar een extra warme trui aan en bespaar zo 6% energie per graad dat de kachel lager staat! En dit jaar is er ook een leuke winactie, waarbij jij samen met je buren, organisatie of vriendengroep allemaal een mooie warme trui kunt winnen.

Win een warme trui!
En, willen jullie een warme trui winnen? Bedenk een leuk woord over duurzaamheid en verzamel een groep vrienden, collega’s of buren om met de letters van dit woord op de foto te gaan. Ga op www.allemaal-duurzaam.nl naar de warmetruienactie en vul het formulier in. Meedoen kan tot en met 10 februari. Een deskundige jury kiest het winnende team. De Groene Uitdaging komt daarna bij jullie langs om een leuke foto te maken terwijl jullie met letters het winnende woord maken.

Allemaal Duurzaam!
Misschien heb je ze al voorbij zien komen, de kleurrijke letters waarmee inwoners en organisaties uit Hillegom, Lisse en Teylingen laten zien wat zij doen om energie te besparen. In de stijl van ‘Allemaal Duurzaam’ gaan zij met de letters op de foto om hun initiatief in beeld te brengen. Deze initiatieven vind je op www.allemaal-duurzaam.nl. Hier staan ook handige links om zelf aan de slag te kunnen gaan met verduurzamen.

Speciale actie klimaatburgemeester Lisse
Ook de klimaatburgemeester van Lisse komt in actie tijdens Warmetruiendag om aandacht te vragen voor energiebesparing. In samenwerking met Lemon Hill, de duurzame tweedehands kledingwinkel aan de Heereweg 199b in Lisse, heeft Angelique Sijsenaar een leuke actie bedacht. Op 10 februari kun je hier meedoen aan een spel met de letters en zo 10% korting op je aankoopbon winnen.

Meld je actie aan
Vergeet ook niet om jouw actie of deelname aan Warmetruiendag aan te melden op warmetruiendag.nl om zo te zien hoeveel we deze dag met z’n allen in Nederland besparen!

Aankomende evenementen

Lees ook: