Keramiek dat hangt!

1 min leestijd

Hillegom – Olav Slingerland exposeert vanaf 3 februari in de expositieruimte van de galerie van Kunstuitleen Bollenstreek. De kunstenaar staat bekend om zijn stilistische puntkommen. Hij heeft de opleiding aan de Design Academy Eindhoven gevolgd.

Slingerland vond in klei de mogelijkheid om een eigen vormonderzoek in te slaan en kleinschalig te produceren. Zijn doel is om producten te maken die authentiek zijn en voor iedereen toegankelijk. We leven in een tijd waarin de computer het nieuwe gereedschap is om producten te maken. Het keramische proces is juist ambachtelijk en arbeidsintensief. Ondanks dat de kunstenaar gebruik maakt van gietmallen is door de verschillende afwerkingen in elk product nog steeds de hand van de maker te zien is. Dat maakt elk product uniek. Het hele proces van ontwerp naar eindproduct wordt eigenhandig uitgevoerd op zijn atelier in Lith.

“Door het herhalen en combineren van mijn producten laat ik steeds een nieuw beeld ontstaan, deze combinaties noem ik ‘settings’. Mijn werk bevindt zich op het snijvlak van kunst en design, dit wordt door deze settings nog eens extra benadrukt.”

De expositie laat keramiek zien dat hangt. De schalen zijn dubbelwandig gegoten met een opening aan de onderzijde waardoor ze ook aan de wand kunnen hangen. Gedurende de expositieperiode heeft de Kunstuitleen een heel speciaal
welkomstgeschenk van Olav Slingerland klaar liggen voor alle nieuwe leden.

Meer informatie over de expositie, welkomstgeschenk, kunst lenen of openingstijden is te vinden op: www.kunstuitleenbollenstreek.nl​