Wethouder Hoekstra neemt eerste boek van Rene Otjes in ontvangst

1 min leestijd

Hillegom – Op zaterdag 28 januari heeft de  Hillegomse schrijver René Otjes  om 17.00 uur officieel het eerste exemplaar van zijn boek ‘Aarde in Gijzeling’ overhandigd aan wethouder Karin Hoekstra. Dit gebeurde in Café Thuys. Er waren een groot aantal belangstellenden aanwezig. De wethouder die onder andere duurzaamheid in haar portefeuille heeft zei verheugd te zijn dat ze dit eerste exemplaar mocht ontvangen en beloofde er met veel plezier in te gaan lezen, vooral omdat een groot gespeelde van het boek zich afspeelt in Hillegom.

René Otjes, gepensioneerd luchtkwaliteitsonderzoeker, heeft twee jaar aan dit Dan Brown-achtig boek gewerkt dat zich volgens professor in de Nederlandse Letterkunde Buelens laat karakteriseren als speculatieve fictie. Een zeer gewild genre onder studenten. Het intrigerende maar ook confronterende verhaal speelt zich goeddeels in onze streek af en kenmerkt zich door sciencefiction, actualiteit, wetenschap, klimaat en duurzaamheid, en humor en spektakel. De vrouwelijke hoofdpersoon woont in Hillegom en werkt bij ESA ESTEC in Noordwijk. Tijdens de boekpresentatie werden een groot aantal boeken verkocht en door de schrijver gesigneerd. Ook Frank Evers van The Readshop Hillegon was aanwezig, waar het boek wordt verkocht.