Kattenshow Van Zantenhal

2 min leestijd

Hillegom – Op 4 en 5 februari vindt in de Van Zantenhal in Nieuw Vennep de kattenshow North Sea Winner plaats, georganiseerd door Mundikat. Deze show trekt veel internationale deelnemers en hierdoor zijn er
in totaal 30 verschillende rassen vertegenwoordigd, verdeeld over 450 katten.

Deelnemers komen uit België, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Zij zullen allemaal met hun katten 4 en 5 februari 2023 in de Vanzantenhal in Nieuw-Vennep neerstrijken.

Op zaterdag vindt de reguliere keuring plaats. Tijdens deze keuring worden de beste katten in hun kleur, Best In Variëteit (BIV), gekozen en worden de beste katten per keurmeester genomineerd. Het aanwezige publiek kan dit van dichtbij meemaken en luisteren naar de uitleg van een internationale keurmeester. Een ervaring op zich!

Alle genomineerde katten van zaterdag nemen het zondag tegen elkaar op in een spectaculaire finaleronde genaamd Best in Show. Ze worden daarbij in groepen op leeftijd en/of geslacht één voor één gepresenteerd aan de keurmeesters, die uiteindelijk de mooiste katten zullen kiezen die de officiële FIFe titel NSW23 zullen ontvangen. Het hoogtepunt van het showweekend voor zowel deelnemers als publiek!

Maar daar stopt het niet mee. Naast het bewonderen van de prachtige rassen en het bijwonen van de boeiende keuringen, biedt de Winner ook veel shop plezier. Vele nationale en internationale standhouders heten iedereen welkom. Voeding, speeltjes, mandjes, dekentjes, te veel om op te noemen. Mundikat organiseert ook een loterij met schitterende prijzen.
Wil je iets meer weten over een bepaald ras? Hoe zijn de rassen tot stand gekomen? Hoe ontstaan de diverse kleuren? Voor al deze vragen kunnen bezoekers terecht bij de infostand van Mundikat, waar ook de lootjes te verkrijgen zijn. Een Winner show zou niet compleet zijn zonder een thema. Voor deze show is er gekozen voor het thema rood-wit-blauw: onze nationale driekleur.