°C
dinsdag 23 juli 2024

Doortrappen

Hillegom – Doe dit voorjaar mee met Doortrappen De praktische en gezellige cursus om veilig en fit aan het verkeer deel te nemen op de (elektrische) fiets. Meedoen aan de cursus Doortrappen betekent dat je veilig en fit aan het verkeer kunt deelnemen op de fiets (gewone fiets of elektrische fiets). Je kunt bij Doortrappen terecht voor tips om veiliger te fietsen, een verkeersquiz, oefeningen om fiets-fit te worden en nog veel meer.

Doortrappen bestaat uit 4 bijeenkomsten op de donderdagmiddag. We starten iedere keer met een gezellige en gezonde lunch om 12:00 uur. De eindtijd valt tussen 15:00 – 16:00 uur. De cursus start op donderdag 16 maart en wordt georganiseerd bij SV Hillegom (van den Endelaan 7D).

Programma
16 maart: introductiebijeenkomst, lunch, kennismaken, inhoud van de cursus besproken, onveilige fiets ervaringen worden besproken, 0-meting en quiz.
23 maart: lunch en uitleg van Veilig Verkeer Nederland (theorie gedeelte) en er is een fietsenmaker aanwezig die uitleg geeft over helmen, spiegels, de verschillende soorten elektrische fietsen en tips voor de meegebrachte fiets.
30 maart: lunch, oefenen op de fiets (praktijk gedeelte) en er is een fysiotherapeut aanwezig voor tips over verantwoord
fietsen.
6 april: lunch, fietstour, fysiotherapeut aan het woord, dode hoek les en afronding.

Kosten
Meedoen kost €20,- per persoon. Mochten de financiële middelen niet toereikend zijn, dan is dit natuurlijk bespreekbaar en wordt ervoor gezorgd dat je toch kunt meedoen. Heb je vragen hierover, neem dan contact op met Kitty Pijnaker van HLTsamen.

Vragen / aanmelden
Stel je jezelf wel eens de vraag ‘hoe fiets ik op een veilige en fitte manier?’ Doe dan mee. Ga voor meer informatie en aanmelden naar de website: www.hillegominbeweging.nl/doortrappen-lisse-hillegom Stel je vragen en/of meld je aan bij Kitty Pijnaker, k.pijnaker@hltsamen.nl of 140252.

Organisaties
Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Veilig Verkeer Nederland, Sportsupport/HIB, Buurtsportcoaches Lisse, gemeente Hillegom en gemeente Lisse.

Aankomende evenementen

Lees ook: