°C
donderdag 25 juli 2024

Zomerzorg wordt Zoigl Stube

Hillegom – Eetcafé Zomerzorg mag zich sinds kort een “Zoigl Stube” noemen. Dit komt omdat zij een speciaal winterbier op de tap hebben, met de naam Zoigl. Voor dit winterbier hebben de brouwers van brouwerij STOKED! uit Bergen zich laten inspireren door een eeuwenoude brouwtraditie uit Duitsland, waar bier nog werd geserveerd in huiskamers. Zoigl wordt maar eens per jaar gebrouwen en is een echt seizoensgebonden lokaal bier wat qua karakter perfect past bij de winter.

Zomerzorg stond bij de brouwers hoog op het verlanglijstje om er een Zoigl Stube van te maken. ‘Het is een oergezellig bruin café met mooie bieren op de tap en ze staan midden in de community. Ze organiseren veel activiteiten en huisvesten natuurlijk ook de lokale dart en bridgeclub. Ook organiseren ze veel activiteiten’, aldus STOKED! De echte Zoigl Stubes in Duitsland hebben ook nog deze functie.

Aankomende evenementen

Lees ook: