°C
dinsdag 23 juli 2024

Feestelijke opening foto-expositie in Kulturele Raad

Hillegom – Op 13 januari a.s. opent wethouder Karin Hoekstra de eerste expositie van het nieuwe jaar in de Culturele Raad Hillegom. Het betreft een foto expositie van de Hillegomse fotograaf Peter Meijs. De opening is om 19.30. Het wordt een feestelijke avond die voor iedereen vrij toegankelijk is.

De expositie loopt tot 30 maart en betreft een specifieke collectie foto’s. Alle foto’s zijn in zwart-wit, het onderwerp is steeds ‘de mens’ en alle foto’s zijn op straat genomen. Vandaar de titel ‘Peter’s Studio, De Straat’. Het betreft opnamen uit binnen- en buitenland over een reeks van jaren.

Peter Meijs exposeerde voor het eerst in 1971, met 4 andere fotografen, in Het Klokgeveltje in Hillegom. Peter (nu 84) zegt: “fotografie is niet mijn vak, ook niet mijn hobby; het is mijn passie, levenslang”.

Wethouder Karin Hoekstra heeft in haar portefeuille veel technische zaken; De Omgevingswet, Energie Transitie, Duurzaamheid, R O en Milieu, maar daarnaast ook Kunst, Cultuur en Cultureel erfgoed. Zij steunt graag lokale initiatieven zoals het fotografie project “Rondom Hillegom” en exposities van beeldende kunst die het culturele leven in Hillegom stimuleren.

Na de opening is de expositie tot 30 maart te zien op:
Maandag t/m Vrijdag van 10.00 tot 12.00 en
Maandag t/m Donderdag van 19.00 tot 21.00
De expositie is gratis toegankelijk.
Het adres is: Prinses Irenelaan 16 Hillegom
De foto’s zijn niet te koop.

Aankomende evenementen

Lees ook: